Hurtig æggekage med skinke. Hvis du ikke bryder dig om, at æggekagen er svampet på oversiden, kan du vende den ved at lægge et låg over panden, vende hele herligheden på hovedet, fjerne panden og derefter lade æggekagen glide fra låget og tilbage i panden. Voila!
Personer
Minutter
Jeg kan godt lide æggekagen fast – som sig faktisk hør og bør. Men jeg kan også godt lide den svampet, som vel egentlig mere er en omelet-egenskab. Denne her er vendt som ovenfor beskrevet.
Ingredienser
- 5 æg
- 4 æggehvider
- 3 dl minimælk
- ½ ds. majs
- 200 g kogt skinke i tern (toppings)
- 1 spsk. olie
- 4 spsk. majsstivelse
- 1 bdt. purløg
- 1 pk. tørret skinke
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 9 skiver rugbrød
Sådan tilberedes æggekage med skinke
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pisk æg, mælk og majsstivelse sammen.
- Bland majs og skinke i æggemassen, og krydr med salt og peber.
- Varm olien op i panden, og hæld æggemassen i.
- ”Skub” i den med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.
- Bag den tørrede skinke sprød i ovnen.
- Knus eller bræk den tørrede skinke i mindre stykker.
- Steg æggekagen i ca. 15 minutter, til der ikke er mere ”væde”.
- Pynt æggekagen med den sprøde skinke og purløg inden serveringen.
- Servér 1½ skive rugbrød pr. person til den færdige æggekage med skinke.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1801/429 - Energifordeling:
Protein: 24 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 625/149
Protein: 9 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 18 g
Informationer
Opskriftens navn
Æggekage med skinke
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on