En meget anderledes æggekage, paté, gratin eller hvad det nu er, men særdeles velsmagende. Vælg en krydret oksepølse, det giver en god effekt.
Personer
Minutter
Grunden til, at jeg er i tvivl om, hvor vidt denne ret er en æggekage, paté eller en gratin, er fordi den er så luftig og svampet og massiv på samme tid. Måske er det i virkeligheden en omelet af en helt speciel karakter. Egentlig er det vel ligegyldigt, hvad vi kalder den. Den smager dejligt.
Sådan tilberedes æggekage med ris og oksespegepølse
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skræl gulerødder og pastinak/selleri, og skær dem i små tern.
- Skær top og bund af porrerne, og fjern det yderste lag blade, og skær porrerne i tynde ringe.
- Sæt 1 liter vand over at koge i elkedlen.
- Kom grøntsagerne i en skål, hæld det kogende vand over, og lad dem trække i ca. 3 minutter.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Skær oksespegepølsen i tynde skiver/strimler.
- Hæld vandet fra grøntsagerne.
- Pisk æg, mælk, ris, herbes de provence, salt og peber sammen, og vend grøntsager og pølsestrimler i.
- Kom blandingen i en bradepande penslet med margarinen.
- Bag æggekagen i ca. 25 minutter.
- Vend A38 sammen med tomatketchup og salt.
- Smag til.
- Servér æggekagen i bradepanden med ketchupdressing og rugbrød til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2634/627 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 535/128
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Æggekage med ris og oksespegepølse
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on