Personer
Minutter
Nu er det jo ikke sådan, at for at få brugt dine rester, så skal du ud at købe en masse andet, som du så får til rest. Det er ikke det, det handler om, når snakken står på madspild. Nej, det handler om de for hånden værende søms princip, og det kan du få meget mere inspiration til i min bog Slut med madspild. Men nu til æggekagen.
Ingredienser
- 4 porretoppe
- 30 g smør – rigtig smør ikke stegemargarine eller lignende
- 340 g kogte kartoffelskræller – gerne tykt skrællet – eller kogte kartofler eller en blanding
- 100 g salattern – du ved den ost, der ikke må kaldes for Feta – 4 %
- 2 hele æg
- 3 æggehvider – blommerne havde jeg brugt til mayonnaise
- 2 dl cremefraiche 9 %
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 400 g cherrytomater
- 2 tsk. revet citronskal fra en økologisk citron
- 3 spsk. frisk, hakket basilikum
- 1 spsk. balsamicoeddike
- 2 spsk. kapers
- ½ rød peberfrugt
- 400 g groft grydebrød eller andet godt, groft brød
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes æggekage med kartofler og porrer
- Tænd ovnen på 180° C.
- Skyl porretoppene grundigt, så der ikke er jord eller snavs på dem, og skær dem i tynde ringe. Skyl igen, og damp dem herefter i smeltet smør i et par minutter.
- Findel kartoffelskrællerne, eller skær de kogte kartofler i tynde stænger, og vend dem sammen med salattern og porretoppe.
- Pisk æg, ægehvider, og cremefraiche sammen, og krydr med salt og peber, og vend det med porretoppe, kartoffelskræller og salattern.
- Fordel massen i en smurt ovnfast skål eller et smurt ovnfast fad af passende størrelse, og sæt det i ovnen i 20-25 minutter, til æggekagen er fast men fjedrende.
- Tilbered imens en tomatsalsa ved at komme alle delene – ikke brødet – i en minihakker eller blender og hakke det til en ensartet masse. Smag til med salt og peber.
- Servér æggekagen med brød og tomatsalsa.
Hvis du vil bruge kartoffelskræller, så lav æggekagen dagen efter, du har serveret en ret med skrællede kartofler, f.eks. når du laver kartoffelmos. Skrub kartoflerne, før du skræller dem, og kog kartoffelskrællerne i en gryde for sig. Læg dem i køleskabet, og så er de lige klar til at bruge i æggekagen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2122/505 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 432/103
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g