Nakkekoteletter med æble-pastinakkompot er en forholdsvis hurtig og nem ret med en lækker, rustik rodfrugtkompot og kålblade og purløg som garniture, sammen med den lækre, citronsyrlige skalotteløg/kapers-“relish” på toppen af nakkekoteletten. Mums!
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 nakkekoteletter a ca. 125 g
- 15 g stegemargarine
- 1 spsk. kapers
- 1 citron
- 1 skalotteløg
- 2 skiver bacon
- 2 madæbler, fx Belle de Boskoop
- 1 pastinak
- 2 kartofler
- 6 kålblade, f.eks. savojkål
- 2-3 dl vand
- ½ bdt. purløg
Sådan tilberedes nakkekoteletter med æble-pastinakkompot
- Skær bacon i tern.
- Skræl æbler, kartofler og pastinakker og skær dem i mindre stykker.
- Rist bacon, kartofler og pastinakker i en gryde.
- Tilsæt 2 dl vand.
- Læg låg på, og kog til rodfrugterne er møre.
- Tilsæt æbler, og kog, til æblerne er møre og kogt lidt ud. Kom evt. mere vand i, hvis retten er ved at tørre ud.
- Smag til med salt, peber og citronsaft, og tag af varmen til før servering.
- Skær løget i tynde ringe.
- Bland kapers, 1 tsk. fintrevet citronskal og løgringe.
- Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
- Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
- Brun hurtigt nakkekoteletterne på begge sider.
- Skru ned til middel varme, og steg færdig 1½-2 minutter på hver side.
- Blancher kålbladene.
- Varm evt. kompotten op inden servering.
- Klip purløget, og drys over retten ved servering.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1672/398 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 376/90
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Nakkekoteletter med æble-pastinakkompot
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse