En forholdsvis hurtig og nem ret med en lækker, rustik rodfrugtkompot og kålblade og purløg som garniture, sammen med den lækre, citronsyrlige skalotteløg/kapers “relish” på toppen af nakkekoteletten. Mums!

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
  • KJ/Kcal: 1672/398
  • Energifordeling:
    Protein: 23 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 376/90
    Protein: 5 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 2 nakkekoteletter a ca. 125 g
  • 15 g stegemargarine
  • 1 spsk. kapers
  • 1 citron
  • 1 skalotteløg
  • 2 skiver bacon
  • 2 madæbler, fx Belle de Boskoop
  • 1 pastinak
  • 2 kartofler
  • 6 kålblade, f.eks. savojkål
  • 2-3 dl vand
  • ½ bdt. purløg

Sådan tilberedes nakkekoteletter med æble-pastinakkompot:

  1. Skær bacon i tern.
  2. Skræl æbler, kartofler og pastinakker og skær dem i mindre stykker.
  3. Rist bacon, kartofler og pastinakker i en gryde.
  4. Tilsæt 2 dl vand.
  5. Læg låg på, og kog til rodfrugterne er møre.
  6. Tilsæt æbler, og kog, til æblerne er møre og kogt lidt ud. Kom evt. mere vand i, hvis retten er ved at tørre ud.
  7. Smag til med salt, peber og citronsaft, og tag af varmen til før servering.
  8. Skær løget i tynde ringe.
  9. Bland kapers, 1 tsk. fintrevet citronskal og løgringe.
  10. Dup kødet tørt med køkkenrulle, og krydr med salt og peber.
  11. Lad smørret blive gyldent på en pande ved god varme.
  12. Brun hurtigt nakkekoteletterne på begge sider.
  13. Skru ned til middel varme, og steg færdig 1½-2 minutter på hver side.
  14. Blancher kålbladene.
  15. Varm evt. kompotten op inden servering.
  16. Klip purløget, og drys over retten ved servering.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!