Kødløs dag. Lækker, forfriskende suppe. Kan spises hele året, den er mild i smagen uden at være smagsløs. Og så er den hurtigt lavet.
Personer
Minutter
Æblechips – tørret æble – eller æbleslik, som vi kalder dem, kan købes i dagligvarebutikker, hvis man ikke lige har nogen af de hjemmelavede på lager.
Hjemmelavede æblechips er en god måde at få bugt med de rynkede æbler i frugtskålen. De rynker nemlig kun endnu mere, når de bliver tørret i ovnen.
Æblechips er nemme at lave selv, kun kernehuset skal fjernes, og så skal æblerne skæres i skiver, men du behøver ikke skrælle dem – det ville faktisk være synd at skrælle dem.
Sådan tilberedes æble-pastinak-suppe
- Skræl æblerne, hvis skrællen er sej, skær æblerne i både, og fjern kernehuset.
- Skræl pastinak og kartofler.
- Skær dem i terninger, og kom dem i en gryde sammen med æblerne.
- Tilsæt et par kviste persille (hele – de skal kunne fjernes igen) og bouillon.
- Kog op, og lad suppen koge for svag varm under låg i ca. 20 minutter.
- Fjern persillekvistene, blend suppen med fromage frais, og smag til med salt og peber.
- Rør den finthakkede persille sammen med olivenolien.
- Servér suppen varm med persilleolie, æbleslik og brød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1466/349 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 70 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 211/50
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Æble-pastinak-suppe
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug