Kødløs dag. Lækker, forfriskende suppe. Kan spises hele året, den er mild i smagen uden at være smagsløs. Og så er den hurtigt lavet.

Personer

Minutter

Æblechips – tørret æble – eller æbleslik, som vi kalder dem, kan købes i dagligvarebutikker, hvis man ikke lige har nogen af de hjemmelavede på lager.

Hjemmelavede æblechips er en god måde at få bugt med de rynkede æbler i frugtskålen. De rynker nemlig kun endnu mere, når de bliver tørret i ovnen.

Æblechips er nemme at lave selv, kun kernehuset skal fjernes, og så skal æblerne skæres i skiver, men du behøver ikke skrælle dem – det ville faktisk være synd at skrælle dem.

Ingredienser

  • 2 æbler
  • 250 g pastinak
  • 400 g kartofler
  • 2 hele kviste og 1 spsk. finthakket persille
  • 1½ l hønsebouillon (eller grønsagsbouillon hvis det skal være helt kødfrit)
  • 2 dl fromage frais 0,1 %
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes æble-pastinak-suppe

  1. Skræl æblerne, hvis skrællen er sej, skær æblerne i både, og fjern kernehuset.
  2. Skræl pastinak og kartofler.
  3. Skær dem i terninger, og kom dem i en gryde sammen med æblerne.
  4. Tilsæt et par kviste persille (hele – de skal kunne fjernes igen) og bouillon.
  5. Kog op, og lad suppen koge for svag varm under låg i ca. 20 minutter.
  6. Fjern persillekvistene, blend suppen med fromage frais, og smag til med salt og peber.
  7. Rør den finthakkede persille sammen med olivenolien.
  8. Servér suppen varm med persilleolie, æbleslik og brød.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1466/349
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 16 %
    Kulhydrat: 70 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     211/50
    Protein: 2 g
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre retter med pastinak

Porresuppe med pastinak og pære
Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker
Pastinaksuppe
Nakkekoteletter med æble-pastinakkompot
Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Æble-pastinak-suppe
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug