Der er ikke noget værre end at have tilberedt en masse lækker mad. Brugt tid og penge. Og så ryger resterne i skraldespanden. Eller endnu værre hunden får dem. Nej, nej, nej. Her er hvad du gør med dem.
Du spiser dem naturligvis!

Undgå madspild

Nu skal du og din familie jo ikke ligge med en maveforgiftning 14 dage efter, du har lavet en lækker frokost, fordi alle rester ryger i den store suppegryde dagen efter og bliver til familiens middag de næste 4 dage.

Men du kan sagtens planlægge dig ud af at ende op med skraldespand, hvor låget ikke kan lukkes, og skraldemanden pure nægter at tage dit skrald med i denne uge, fordi spanden er overfyldt.

Skriv på forhånd ned, hvad du vil gøre med eventuelle rester af hver enkelt råvare/ret.

Du skal dog ikke genbruge retter, der har stået i en lun stue i længere tid. De skal kasseres. Men du kan lade være med at stille alt ind på bordet på én gang. Fyld op undervejs, hvis der bliver spist op.

Servér/eller lad fadet gå rundt, når det er retter eller anretninger – f.eks. frikadeller, flæskesteg, tarteletter, laksemousse med asparges og grønt og lignende – og sæt så fadet ud igen på køl eller varme. Lad fadet gå rundt igen, hvis der er nogen, der vil have mere.

Sørg også for, at hvis du har lavet meget store portioner af varme retter, at køle dem hurtigt ned – evt. i mindre portioner, så køles de hurtigere – så er det nemmere at undgå bakterier.

God fornøjelse!