Du har naturligvis allerede en liste med frokostretter, du kan tage udgangspunkt i. Så er det jo at bare at skifte nogle af retterne ud til nogle påskeretter og tilpasse tilbehøret.

Tag f.eks. udgangspunkt i DropSlankekurens familiefrokost:

3 slags sild og æg – alternativet kan være en god marineret sild og dertil karrysalat (karrysild) og en krydderurtedressing til et stykke med sild i krydderurtedressing… og æg.

Tilbehør hertil kunne være: Tomater, kaviar, rejer, løg, mayonnaise (light naturligvis eller hjemmelavet), purløg og lignende.

Sild og æg er altid godt, og æg hører sig jo i høj grad påsken til. Så behold bare det.

Fisk – det kan være de traditionelle fiskefileter med remoulade (let naturligvis) eller tomatpuré. Men det kan også være gravad laks eller en røget fisk: ål, laks, makrel osv.

Hertil kan du servere røræg, marineret kartoffelsalat og løg, mayonnaise, purløg og tomater fra sildebordet.

Fisk skal der også til, så den er også stadig et hit.

Tarteletter og frikadeller – lav tarteletterne selv, eller køb dem, og lav selv noget lækkert fyld, f.eks. kylling i peberrodssovs, eller servér kyllingesalat i rugbrødsfrillerFrikadellerne laver du naturligvis selv.

Der er ikke noget tilbehør til tarteletterne, dem har du jo pyntet nydeligt i køkkenet. Til frikadellerne kan du servere surt: asier, græskarrødkål, rødbeder eller lignende og kartoffelsalaten fra før.

Tarteletter med kylling? Tja, hvorfor ikke , men ellers kan det jo også laves til en gang skidne æg. Og frikadellerne skal selvfølgelig være lammefrikadeller.

Lun flæskesteg og fladt pålæg – Flæskestegen kan evt. laves i grillen, så optager den ikke plads i ovnen. Fladt pålæg… tjah, det afgør du jo selv, men f.eks. hamburgerryg, spegepølse, rullepølse.

Tilbehør? Surt fra før, sky, agurk, grønt (som karse, purløg osv.)

Udskift flæskestegen med en lammesteg/-kølle. Og det flade pålæg kan være kyllingepølser i forskellige afskygninger.

Ost og frugt med kaffe og te – det nemmeste her er selvfølgelig at købe lidt forskellige oste. Hvis du vil lave nogle selv, er de nemmeste at gå i gang med nok smøreoste med en eller anden smag i – f.eks. hvidløgsost. Ellers vælg god skæreost,  brie, skimmelost og smøreost hos ostehandleren. Om du vælger at lave en frugtsalat eller vil servere frisk frugt og grønt – f.eks. vindruer, melon, figner (evt. tørrede), peberfrugt og radiser – er en smagssag.

Hertil skal der naturligvis være lækkert brød og kiks.

Under hele frokosten skal der være brød – gerne både rugbrødgroft brød og lyst brød – og evt. smørelse (margarine, smør, fedt) på bordet. Og selvfølgelig drikkevarer – om det skal være påskebryg og kyllinger, afgør du selv.

Og så skal bordet jo naturligvis være pyntet i gule og grønne farver og med lam, kyllinger, æg, forårskviste og -blomster.

God påske!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!