IKKE FEDTFATTIG

En rigtig god grillsauce (sød og sej, som den skal være), et par revelsben (et par tykke stykker flæsk, eller en ribbenssteg skåret i tykke skiver) og så et møde med en grill (eller grillelementet i ovnen, hvis det danske vejr driller igen-igen)

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 60 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2736/651
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt: 34 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 431/103
    Protein: 5 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • Ca. 1 kg ribben, revelsben eller ribbenssteg (kogestykke) u/svær
  • 2-3 laurbærblade
  • 3 laurbærblade
  • 3-4 sorte peberkorn
  • 2½ dl vand
  • 30 g margarine
  • 130 g sukker
  • Saft af 1 citron
  • 4 tsk. worcestershiresauce
  • 3 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • 3 dl fromage frais
  • 600 g kartofler kogte kartofler – ikke for store
  • 1 blomkål
  • ½ agurk
  • ¼-½ rødløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes gammeldaws revelsben med frisk salat og sennepsdressing:

  1. Del evt. stegen i passende stykker.
  2. Kom revelsbenene i en gryde med vand, så det dækker, og bring det i kog.
  3. Fjern skummet.
  4. Tilsæt laurbærblade, 1 tsk. salt og peberkorn.
  5. Kog revelsbenene ved svag varme og under låg i ca. 45 minutter.
  6. Rør imens 1 spsk. sennep, honning, 1 tsk. worcestershiresauce, lidt salt og peber sammen i en skål.
  7. Vend fromage frais i blandingen.
  8. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til inden servering.
  9. Del blomkålen i buketter.
  10. Skær agurken i halve skiver.
  11. Skær rødløget i halve, tynde ringe.
  12. Tag revelsbenene op, og tør dem.
  13. Bring vand, margarine og sukker i kog i en pande, og kog blandingen ved kraftig varme og uden låg.
  14. Rør af og til, og skrab det sukker ned, som sætter sig op ad kanten.
  15. Kog karamellen ca. 13 minutter, eller til den bliver lysegul.
  16. Tænd ovnen på grill.
  17. Tag panden af varmen og tilsæt de øvrige ingredienser (3 tsk. worcestershiresauce, 2 spsk. dijonsennep, citronsaft).
  18. Kog derefter grillsaucen ved svag varme og under omrøring i ca. 5 minutter. Hvis den bliver for tyk, kan den røres op med lidt koldt vand.
  19. Vend de kogte revelsben i grillsaucen.
  20. Læg dem på en bageplade med stanniol.
  21. Grill revelsbenene i ovnen. Vend dem efter 2-3 minutter, og pensl evt. med den grillsauce, som er dryppet af.
  22. Bland kartofler, blomkålsbuketter, agurk og rødløg i en skål eller på et fad, servér dressingen i en skål ved siden af.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!