Hvor mange retter, du vil servere, afhænger naturligvis af hvilken slags frokost, der er tale om, og hvad du selv synes er passende.
Lav en liste med retter, du synes, der skal være, du kan altid fylde mere på eller fjerne noget senere. Servér gerne retter, hvor tilbehøret kan “genbruges”. Eksempel:
3 slags sild og æg – alternativet kan være en god marineret sild og dertil karrysalat (karrysild) og en krydderurtedressing til et stykke med sild i krydderurtedressing… og æg.
Tilbehør hertil kunne være: Tomater, kaviar, rejer, løg, mayonnaise (light naturligvis eller hjemmelavet), purløg og lignende.
Fisk – det kan være de traditionelle fiskefileter med remoulade (let naturligvis) eller tomatpuré. Men det kan også være gravad laks eller en røget fisk: ål, laks, makrel osv.
Hertil kan du servere røræg, marineret kartoffelsalat og løg, mayonnaise, purløg og tomater fra sildebordet.
Tarteletter og frikadeller – lav tarteletterne selv, eller køb dem, og lav selv noget lækkert fyld, f.eks. kylling i peberrodssovs, eller servér kyllingesalat i rugbrødsfriller. Frikadellerne laver du naturligvis selv.
Der er ikke noget tilbehør til tarteletterne, dem har du jo pyntet nydeligt i køkkenet. Til frikadellerne kan du servere surt: asier, græskar, rødkål, rødbeder eller lignende og kartoffelsalaten fra før.
Lun flæskesteg og fladt pålæg – Flæskestegen kan evt. laves i grillen, så optager den ikke plads i ovnen. Fladt pålæg… tjah, det afgør du jo selv, men f.eks. hamburgerryg, spegepølse, rullepølse.
Tilbehør? Surt fra før, sky, agurk, grønt (som karse, purløg osv.)
Ost og frugt med kaffe og te – det nemmeste her er selvfølgelig at købe lidt forskellige oste. Hvis du vil lave nogle selv, er de nemmeste at gå i gang med nok smøreoste med en eller anden smag i – f.eks. hvidløgsost. Ellers vælg god skæreost, brie, skimmelost og smøreost hos ostehandleren. Om du vælger at lave en frugtsalat eller vil servere frisk frugt og grønt – f.eks. vindruer, melon, figner (evt. tørrede), peberfrugt og radiser – er en smagssag.
Hertil skal der naturligvis være lækkert brød og kiks.
Under hele frokosten skal der være brød – gerne både rugbrød, groft brød og lyst brød – og evt. smørelse (margarine, smør, fedt) på bordet. Og selvfølgelig drikkevarer.
En liste over hvilke retter, du vil servere, kan sagtens laves læææænge før, frokosten skal afholdes, og den kan med fordel genbruges som udgangspunkt mange gange fremover med evt. små rettelser. Ovenstående liste er et eksempel på en ganske almindelig familiefrokost.
Listen kan med få ændringer genbruges til påskefrokosten eller julefrokosten.
Trackbacks/Pingbacks