Det kan godt være at du ikke selv kan lide lever – eller måske kan du og så må du dele. For endnu har jeg ikke mødt en hund der ikke var vild med disse godbidder til hunde.

Ja, jeg ved godt denne opskrift er lige på grænsen til at høre til på denne side. Men heldigvis er det mig der bestemmer, så med det kommer den, og fedtfattig er den også.

  • Kategori: Hundemad
  • Tilberedning: 2 timer
  • Fryseegnet: Nej
  • Energifordeling:
    Protein: 68 %
    Fedt:
     25 %
    Kulhydrat: 7 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 524/125
    Protein: 21 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 2 g

Ingredienser:

  • Svine eller kalvelever

Sådan tilberedes de lækre godbidder til hunde:

  1. Kog leveren i usaltet vand i ca. ½ time – allerede nu løber Busters tænder i vand.
  2. Skyl leveren ren, og lad den køle af.
  3. Skær leveren i godbid-størrelse – forskelligt fra hund til hund eller hvis du vil fodre katten med dem. Jeg har en stor hund, så jeg skærer dem i ca. 2 x 2 cm.
  4. Læg dem på en bageplade eller i en bradepande beklædt med bagepapir.
  5. Sæt pladen i ovnen, og tænd ovnen på 150° C, og bag godbidderne i ca. 1½-2 timer – afhængig af størrelse. Du kan også fyre ovnen op på nogle flere varmegrader og spare noget tid, men så skal du være meget over godbidderne, for selv hunde kan ikke lide svidt mad, selvom nogle måske vil kalde det for hundeæde. Vend lidt rundt i godbidderne med jævne mellemrum.
  6. Køl godbidderne af.

Opbevaring_thumb.jpg

Du kan opbevare godbidderne i en dåse med tætsluttende låg, men har du lavet mange af dem, vil jeg anbefale at du fryser dem ned i mindre portioner, da de ellers ikke holder evigt.

Dommen:

Buster: 5 point ud af 5 Dem vil jeg have hver dag i hele mit liv!

Samlet:

5 point ud af 5

Dem vil jeg have hver dag i hele mit liv!


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!