Personer
Minutter
Kartofler i fad med grønkål smager skønt til stegte retter. Det kunne f.eks. være nogle lækre kyllingelår. Egentlig kan de serveres til alt, hvad du ville servere flødekartofler af enhver art til.
Ingredienser
- 800 g kartofler
- 175 g rå grønkål
- 1 dl creme fraiche 18 %
- 100 g revet mozzarella, light – jeg bruger den fra Karolines køkken, som har en fedtprocent på 16
- 1 lille bdt. purløg
- Lidt chiliflager
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kartofler i fad med grønkål
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i usaltet vand.
- Hak grønkålen fint.
- Hæld vandet fra kartoflern, sæt ca. 2 dl til side, og damp kartoflerne tørre.
- Skær kartoflerne i mindre stykker, og kom dem i en sauterpande sammen med grønkål, creme fraiche og 1 dl af kartoffelvandet.
- Bring det hele i kog ved jævn varme.
- Kog i ca. 5 minutter under omrøring.
- Tilsæt revet os, og kog i yderligere et par minutter.
- Tilsæt evt. mere kartoffelvand, hvis det bliver for stift.
- Smag til med salt og peber.
- Hæld hele herligheden over i et fad, og drys med klippet purløg og lidt chiliflager.
Skal du have kartofler dagen før, så kog en stor portion, så du har nok til kartofler i fad med grønkål. Servér evt. til ristet flæskesteg, så bliver det en rigtig resteret.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1346/320 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 442/106
Protein: 5 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 13 g