Kyllingelårene bliver så lækre, saftige og smagfulde, når de tilberedes på denne måde. Bønne-kartoffelsalaten kan bruges som tilbehør til mange andre retter.
 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1995/475
  • Energifordeling:
    Protein: 28 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 386/92
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Ingredienser:

  • 4 hele kyllingelår
  • 100 g light smøreost med hvidløg og krydderurter
  • 800 g kartofler
  • 500 g grønne bønner – evt. fra frost
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. honning
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Løsn skindet på kyllingelårene ved at stikke et par fingre ind under skindet og følge kødet rundt.
  3. Rør smøreosten blød, og fyld den ind mellem kød og skind ved hjælp af en sprøjtepose eller en teske.
  4. Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir, drys med salt og peber, og steg kyllingelårene i ovnen i ca. 40 minutter.
  5. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
  6. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  7. Blancher bønner i kogende, letsaltet vand i ca. 5 minutter.
  8. Lad kartofler og bønner dryppe godt af.
  9. Hak rødløget fint.
  10. Bland en dressing af rødløg, presset hvidløg, æblecidereddike, honning og lidt salt og peber.
  11. Vend bønner og kartofler i dressingen.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5  Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!