Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat er en skøn ret. Kyllingelårene bliver så lækre, saftige og smagfulde, når de tilberedes på denne måde. Bønne-kartoffelsalaten kan bruges som tilbehør til mange andre retter.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 hele kyllingelår
- 100 g light smøreost med hvidløg og krydderurter
- 800 g kartofler
- 500 g grønne bønner – evt. fra frost
- 1 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. æblecidereddike
- 1 spsk. honning
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat
- Tænd ovnen på 200° C.
- Løsn skindet på kyllingelårene ved at stikke et par fingre ind under skindet og følge kødet rundt.
- Rør smøreosten blød, og fyld den ind mellem kød og skind ved hjælp af en sprøjtepose eller en teske.
- Læg kyllingelårene i en bradepande med bagepapir, drys med salt og peber, og steg kyllingelårene i ovnen i ca. 40 minutter.
- Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Blancher bønner i kogende, letsaltet vand i ca. 5 minutter.
- Lad kartofler og bønner dryppe godt af.
- Hak rødløget fint.
- Bland en dressing af rødløg, presset hvidløg, æblecidereddike, honning og lidt salt og peber.
- Vend bønner og kartofler i dressingen.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1995/475 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 386/92
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Kyllingens pikante lår med bønne-kartoffelsalat
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Trackbacks/Pingbacks