“Rosenkål! Jeg hader rosenkål”. Nej det gør jeg ikke. Og disse rosenkål er tilberedt så smagen ikke er så stærk. Og så er der ellers dømt kæmpebøf – én til deling.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g mager oksefars
  • 1 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 625 g friske rosenkål eller 500 g optøede
  • 300 g fuldkornsspaghetti
  • 1 dl fløde 4 %
  • 2 røde æbler
  • 1½ dl grofthakket bredbladet persille
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes kæmpebøf med rosenkål og spaghetti

  1. Rens rosenkålen – hvis de er friske.
  2. Skær rosenkålene i halve.
  3. Skyl persillen, og hak den.
  4. Form kødet til én stor kæmpebøf (ca. 18 cm i diameter).
  5. Lad margarinen blive gylden i en pande, og steg bøffen ved jævn varme, ca. 7-8 minutter på hver side – skru op til kraftig varme i ca. ½ minut, når du vender bøffen.
  6. Drys med salt og peber, læg pandebøffen i et fad med kant og hold den varm. Husk at tjekke om den er gennemstegt.
  7. Bring vand – 2-3 l – tilsat salt i kog i en gryde.
  8. Kom rosenkålene i vandet, og bring atter vandet i kog – uden låg.
  9. Tag rosenkålene op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag.
  10. Kog derefter pastaen ca. 8 minutter, til den er mør uden at være blød.
  11. Fjern imens æbleskroget fra æblerne, og skær æblerne i tynde både.
  12. Tag 2 dl kogevand fra pastaen, og lad pastaen dryppe af i dørslag.
  13. Kom kogevand, fløde og de dampede rosenkål i panden.
  14. Bring cremen i kog.
  15. Tilsæt, æbler, persille (gem lidt til pynt), salt og peber.
  16. Varm cremen godt igennem, og smag til.
  17. Hæld rosenkålcreme over den færdige kæmpebøf, og servér straks med nykogt pasta.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja – bøffen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2129/507
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    580/139
    Protein: 9 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 16 g

Andre opskrifter med rosenkål

Farserede porrer med rosenkålssalat

Farserede porrer med rosenkålssalat

Medisterpølse med rødbedsppelsinsalat og stegte rosenkål

Medisterpølse med rødbedsppelsinsalat og stegte rosenkål

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Hot wings

Hot wings

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Kæmpebøf med rosenkål og spaghetti
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)