Æbleflæsk er julemad – men ikke kun julemad, du kan også sagtens lave den uden for julesæsonen også. Det er synd at begrænse så lækker en spise til så kort en tid. Her får du opskriften på momses æbleflæsk.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1713/408
  • Energifordeling:
    Protein: 11 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat:
     60 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     642/153
    Protein: 4 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 23 g

Ingredienser:

  • 10-12 skiver røget flæsk
  • 6 æbler (gerne lidt syrlige)
  • 4 tsk. sukker

Tilbehør:

  • 6 rundtenommer rugbrød

Sådan tilberedes æbleflæsk:

  1. Steg flæsket sprødt på en tør pande, og lad det dryppe af på fedtsugende papir. De kan også steges i ovnen, hvis man foretrækker det.
  2. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både.
  3. Hæld fedtet fra flæsket, men lad lidt tilbage i panden, og steg æblerne heri, til de begynder at falde sammen. Hvor meget eller hvor lidt er en smagssag.
  4. Smag æblerne til med sukker. De skal hverken være for sure eller for søde.
  5. Servér æbler og flæsk med rugbrød til.

Som nævnt kan du også stege flæsk i ovnen. Læg det på en rist over bradepanden. Sæt flæsket i en kold ovn, og tænd på 225° C, og lad flæsket stege i ca. 35 minutter. Vend, når ca. halvdelen af tiden er gået.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!