Dette er en vanvittig hurtigt lavet ret, og den smager dejligt – synes de fleste af os. Vi laver den tit, hvis vi kommer sent hjem, eller hvis en eller flere af os skal noget om aftenen. Den kan naturligvis også laves med tørret pasta, men frisk pasta er som bekendt hurtigere at koge, og så smager det bedre.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 15 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1597/380
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt:
     13 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 408/97
    Protein: 8 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 300 g frisk pasta
  • 2 dåser flåede, hakkede tomater
  • 2 dåser tun i vand
  • 2 løg
  • 1 tsk. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. chilipulver
  • 2 tsk. oregano
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 spsk. mager, revet ost

Sådan tilberedes pasta i tomatiseret tun:

  1. Hak løg og hvidløg.
  2. Svits dem kort i olien.
  3. Lad tunen dryppe af i en sigte.
  4. Hæld tomaterne over løgene, og rør rundt.
  5. Tilsæt tun, chilipulver og oregano.
  6. Varm igennem.
  7. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  8. Form pasta som en ”fuglerede” på en tallerken, drys med revet ost.
  9. Hæld tomatiseret tun i ”reden”.

 

Dommen:

Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 1 point ud af 5Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt – kun pastaen
Louise: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Morten (Nicklas’ ven): 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

3 point ud af 5

Tjah, det kan vel godt spises

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!