Dette er en vanvittig hurtigt lavet ret, og den smager dejligt – synes de fleste af os. Vi laver den tit, hvis vi kommer sent hjem, eller hvis en eller flere af os skal noget om aftenen. Den kan naturligvis også laves med tørret pasta, men frisk pasta er som bekendt hurtigere at koge, og så smager det bedre.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1597/380 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 13 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 408/97
Protein: 8 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 300 g frisk pasta
- 2 dåser flåede, hakkede tomater
- 2 dåser tun i vand
- 2 løg
- 1 tsk. olie
- 2 fed hvidløg
- 1-2 tsk. chilipulver
- 2 tsk. oregano
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 spsk. mager, revet ost
Sådan tilberedes pasta i tomatiseret tun:
- Hak løg og hvidløg.
- Svits dem kort i olien.
- Lad tunen dryppe af i en sigte.
- Hæld tomaterne over løgene, og rør rundt.
- Tilsæt tun, chilipulver og oregano.
- Varm igennem.
- Kog pastaen efter anvisning på pakken.
- Form pasta som en ”fuglerede” på en tallerken, drys med revet ost.
- Hæld tomatiseret tun i ”reden”.
Dommen:
Filip: Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: Bvadr!!! Det er da ikke spiseligt – kun pastaen
Louise: Tjah, det kan vel godt spises
Nicklas: Helt sikkert en ”gemmer”
Morten (Nicklas’ ven): Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
Tjah, det kan vel godt spises
Det er faktisk en gammel italiensk egns ret