Næringsværdien er regnet ud fra, at man spiser 8 g leverpostej på ½ skive brød – det er et tyndt lag. Normalt regner man med 8 g for et tyndt lag, 15 g for et almindeligt lag leverpostej og 30 g for et tykt lagt.
Jeg husker duften af lun leverpostej, som mor havde lavet af den gris som de havde stået og parteret i flere timer. Og far havde jagtet os med halen, men vi hylende for rundt – det hele var naturligvis for sjov.
- Kategori: Frokost
- Antal: 2.600 g
- Tilberedning: 1¾ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 281/67 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 9 %
Kulhydrat: 77 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 850/202
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 39 g
Ingredienser:
- 900 g svinelever
- 500 g mager kalvefars
- 600 g kogte kartofler
- 4 løg
- 100 g hvedemel
- 6 tsk. salt
- 8 dl minimælk
- 4 æggehvider
- 1 tsk. peber
- ½ tsk. allehånde
- ½ tsk. stødte nelliker
Tilbehør:
- ½ skive rugbrød pr. person
Sådan tilberedes leverpostej:
- Tænd ovnen på 175° C.
- Hak leveren.
- Pil og hak løg meget fint.
- Mos kartoflerne.
- Bland alle ingredienser, og rør grundigt.
- Hæld blandingen i folieforme.
- Hæld lidt vand i en bradepande, og sæt formene i bradepanden.
- Bag postejerne i vandbad i ca. 1½ time.
Leverpostejen her kan holde sig i køleskabet en uges tid mindst og 4-6 måneder i fryseren – den kan selvfølgelig godt holde sig længere – mad bliver jo ikke dårligt i fryseren som sådan – men det går ud over smagen. Se flere gode råd om frysning.
Dommen: