Næringsværdien er regnet ud fra, at man spiser 8 g leverpostej på ½ skive brød – det er et tyndt lag. Normalt regner man med 8 g for et tyndt lag, 15 g for et almindeligt lag leverpostej og 30 g for et tykt lagt.

Leverpostej

Jeg husker duften af lun leverpostej, som mor havde lavet af den gris som de havde stået og parteret i flere timer. Og far havde jagtet os med halen, men vi hylende for rundt – det hele var naturligvis for sjov.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 2.600 g
  • Tilberedning: 1¾ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 281/67
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt:
     9 %
    Kulhydrat: 77 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 850/202
    Protein: 7 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 39 g

Ingredienser:

  • 900 g svinelever
  • 500 g mager kalvefars
  • 600 g kogte kartofler
  • 4 løg
  • 100 g hvedemel
  • 6 tsk. salt
  • 8 dl minimælk
  • 4 æggehvider
  • 1 tsk. peber
  • ½ tsk. allehånde
  • ½ tsk. stødte nelliker

Tilbehør:

  • ½ skive rugbrød pr. person

Sådan tilberedes leverpostej:

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Hak leveren.
  3. Pil og hak løg meget fint.
  4. Mos kartoflerne.
  5. Bland alle ingredienser, og rør grundigt.
  6. Hæld blandingen i folieforme.
  7. Hæld lidt vand i en bradepande, og sæt formene i bradepanden.
  8. Bag postejerne i vandbad i ca. 1½ time.

Opbevaring_thumb.jpg

Leverpostejen her kan holde sig i køleskabet en uges tid mindst og 4-6 måneder i fryseren – den kan selvfølgelig godt holde sig længere – mad bliver jo ikke dårligt i fryseren som sådan – men det går ud over smagen. Se flere gode råd om frysning.

 

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”