Der breder sig en dejlig duft… af jul… pga. krydderierne, som bl.a. er kanel og kardemomme. Men pork korma smager herligt hele året rundt.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 400 g svinekød i tern
  • 1 spsk. olie
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 kanelstang
  • 3 laurbærblade
  • 6 kardemommekapsler
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 frisk chilipeber
  • 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 dl bouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes pork korma

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Skær løgene i ringe, og hak hvidløg og chili.
  3. Varm olien, og svits løg og hvidløg, indtil de er bløde.
  4. Tilføj de resterende krydderier, og svits det hele under omrøring i ca. 2 minutter.
  5. Tilsæt kødet, og steg, indtil det er brunet på alle sider.
  6. Rør yoghurt, tomater, bouillon, chilipeber i, og lad det simre i ca. 20 minutter, indtil kødet er mørt, og sovsen er tyk.
  7. Servér den varme pork korma med ris og nybagt naanbrød (evt. lune).
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2461/586
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    636/151
    Protein: 7 g
    Fedt: 5 g
    Kulhydrat: 20 g

Andre opskrifter med chilipeber

Gratineret kyllingefars med pasta i fad

Gratineret kyllingefars med pasta i fad

Kuller med citrusmarineret blomkål og kartofler fra de kanariske øer

Kuller med citrusmarineret blomkål og kartofler fra de kanariske øer

Kalvelver med ristet polenta

Kalvelver med ristet polenta

Suppe med hvide bønner, røde linser og pølse

Suppe med hvide bønner, røde linser og pølse

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Pork korma
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)