Der breder sig en dejlig duft… af jul… pga. krydderierne, som bl.a. er kanel og kardemomme. Og så smager pork korma også herligt hele året rundt.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 5 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2461/586
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 52 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     636/151
    Protein: 7 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 20 g

Ingredienser:

  • 400 g svinekød i tern
  • 1 spsk. olie
  • 3 løg
  • 4 fed hvidløg
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • 1 kanelstang
  • 3 laurbærblade
  • 6 kardemommekapsler
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 frisk chilipeber
  • 3 dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 ds. flåede, hakkede tomater
  • 1 dl bouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

Sådan tilberedes pork korma:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Skær løgene i ringe, og hak hvidløg og chili.
  3. Varm olien, og svits løg og hvidløg, indtil de er bløde.
  4. Tilføj de resterende krydderier, og svits det hele under omrøring i ca. 2 minutter.
  5. Tilsæt kødet, og steg, indtil det er brunet på alle sider.
  6. Rør yoghurt, tomater, bouillon, chilipeber i, og lad det simre i ca. 20 minutter, indtil kødet er mørt, og sovsen er tyk.
  7. Servér den varme pork korma med ris og nybagt naanbrød (evt. lune).

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!