Frikadeller uden gris er disse vegetarfrikadeller med ris. De smager dejligt, og du kan få brugt en rest kogte ris, det er jo en herlig ting.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2093/498
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt:
     16 %
    Kulhydrat: 70 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 312/75
    Protein: 3 g
    Fedt:
     1 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 3 dl kogte, afkølede ris
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod
  • 1 spsk. tørret merian
  • 3 spsk. havregryn
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl frossen spinat
  • 1 æg
  • Stegemargarine
  • 600 g hvidkål
  • 3 dl minimælk
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Muskatnød
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 600 g kartofler

Sådan tilberedes vegetarfrikadeller med ris og stuvet hvidkål:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Riv eller blend løg, hvidløg, gulerod og spinat.
  3. Bland massen med ris, merian, havregryn og mel
  4. Tilsæt til sidst ægget, og rør det hele godt sammen – evt. med en håndmikser – til det bliver til en sammenhængende fars.
  5. Form farsen til vegetarfrikadeller med ris, og steg dem på panden margarinen.
  6. Vend dem et par gange undervejs.
  7. Snit hvidkålen til fine strimler, og kog den mør i letsaltet vand (ca. 10 minutter).
  8. Bring mælken i kog, og jævn med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
  9. Tilsæt den afdryppede hvidkål. Du kan også servere stuvet rosenkål til i stedet.
  10. Smag til med revet muskat, salt og peber.
  11. Servér de kogte kartofler og den stuvede hvidkål til de færdigstegte vegetarfrikadeller med ris.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!