Linsebøfferne her er ikke så nemme at lave, for de går nemt i stykker. Sørg endelig for, at farsen er god og lind. Og det er også absolut nødvendigt med 2 æg.
Næste gang vil vi stege dem i ovnen. For det er helt sikkert, at der bliver en næste gang – så sparer vi også olien.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2351/560
Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 57 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 479/114
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 200 g røde splitlinser
- 5 gulerødder
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk. koriander
- 1 tsk. ingefær (gerne frisk)
- 1 tsk. spidskommen
- 2 æg
- 2 spsk. olie
- Evt. tørrede eller friske krydderurter (f.eks. rosmarin eller timian)
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g rodfrugter efter ønske (vi brugte rødbeder, kartofler, gulerødder og jordskokker)
Sådan tilberedes linsebøffer:
- Kog linserne møre i ca. 15 minutter (de skal ikke være helt udkogte – de bliver i øvrigt gule, når de bliver kogt), og lad dem dryppe af og køle af i en sigte.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skræl rodfrugterne, skær dem i stave. Kom dem i en bradepande, og krydr med salt og peber, og drys evt. med krydderurter.
- Sæt dem i ovnen til de er næsten møre, de skal stadig have lidt bid (25-30 minutter).
- Hak gulerødder, løg og hvidløg, og bland dem med de kogte, afdryppede og afkølede linser, krydderier og æg til en fars. Krydr med salt og peber.
- Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olien, til de bliver lysebrune.
Dommen:
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”
- Kog linserne.
- Skær rodfrugterne i stave.
- Krydr.
- Lad linserne dryppe af.
- Hak gulerødderne.
- Bland løg, gulerødder og æg.
- Bland linserne i.
- Servér med de stegte rodfrugter.