Linsebøfferne her er ikke så nemme at lave, for de går nemt i stykker. Sørg endelig for, at farsen er god og lind. Og det er også absolut nødvendigt med 2 æg.

Næste gang vil vi stege dem i ovnen. For det er helt sikkert, at der bliver en næste gang – så sparer vi også olien.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2351/560
    Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     21 %
    Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     479/114
    Protein: 6 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 200 g røde splitlinser
  • 5 gulerødder
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. ingefær (gerne frisk)
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 æg
  • 2 spsk. olie
  • Evt. tørrede eller friske krydderurter (f.eks. rosmarin eller timian)
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 800 g rodfrugter efter ønske (vi brugte rødbeder, kartofler, gulerødder og jordskokker)

Sådan tilberedes linsebøffer:

  1. Kog linserne møre i ca. 15 minutter (de skal ikke være helt udkogte – de bliver i øvrigt gule, når de bliver kogt), og lad dem dryppe af  og køle af i en sigte.
  2. Tænd ovnen på 225° C.
  3. Skræl rodfrugterne, skær dem i stave. Kom dem i en bradepande, og krydr med salt og peber, og drys evt. med krydderurter.
  4. Sæt dem i ovnen til de er næsten møre, de skal stadig have lidt bid (25-30 minutter).
  5. Hak gulerødder, løg og hvidløg, og bland dem med de kogte, afdryppede og afkølede linser, krydderier og æg til en fars. Krydr med salt og peber.
  6. Form farsen til flade frikadeller, og steg dem i olien, til de bliver lysebrune.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!