IKKE FEDTFATTIG

Stegt flæsk i ovn eller på grill kunne det såmænd lige så godt være. Et noget anderledes tilbehør end den – også gode – danske persillesovs.

Det er ikke, fordi vi har spor imod stegt flæsk og persillesovs med nye, danske kartofler – tværtimod – men engang imellem er det bare rart at prøve noget nyt, og denne variation er da noget anderledes med spaghetti til. Samtidig bevarer den noget dansk islæt, da der er jordbær til.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2745/654
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 41 %
    Kulhydrat: 45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 1044/249
    Protein: 9 g
    Fedt: 11 g
    Kulhydrat: 27 g

Ingredienser:

  • 12 skiver stegeflæsk
  • 1 dl barbecuesauce – gerne hjemmelavet
  • 300 g spaghetti
  • 8 jordbær
  • 1 rødløg
  • 1 avocado
  • 2 tsk. citronsaft
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt flæsk i ovn med spaghetti og jordbærsalat:

  1. Tænd ovnen på 220° C.
  2. Læg flæsket på en rist over en bradepande – eller på en grill
  3. Steg flæsket til det er sprødt – vend det undervejs, det skal være sprødt på begge sider.
  4. Kog imens spaghettien efter anvisning på emballagen.
  5. Pensl flæsket med barbecuesauce på begge sider, når det er sprødt, og steg yderligere i nogle få minutter.
  6. Tag flæsket af risten, og drys det med salt.
  7. Skær jordbærrene i mindre stykker.
  8. Pil og hak løget.
  9. Fjern sten og skræl fra avocadoen, og skær avocadokødet i tern.
  10. Vend jordbær, løg og avocado med citronsaft.
  11. Vend basilikumbladene i
  12. Smag til med sort peber.
  13. Servér stegt flæsk i ovn med den nykogte spaghetti og jordbærsalaten.

Dommen:

Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!