Så er der dømt valgflæsk. Vi gør ligesom politikerne, vi pakker det ind. Vi har nemlig valgt paneret flæsk. Spis det som tilbehør til grøntsagerne, hvis du vil spare på fedtet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja – dog ikke sovsen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2254/537
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 360/86
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 250 g brystflæsk
  • Rasp
  • 1 bdt. persille
  • 2 dl minimælk
  • 3½ dl bouillon
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler
  • 2 broccolihoveder

Sådan tilberedes paneret flæsk:

  1. Tænd ovnen på 225° C.
  2. Skræl eller skrab kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  3. Skær sværen af flæsket med en skarp kniv.
  4. Vend flæsket i rasp, og krydr med salt og peber.
  5. Læg det på en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt det i ovnen i ca. 30 minutter.
  6. Kog broccoli mørt i letsaltet vand.
  7. Kog mælk og bouillon op, og jævn med majsstivelse.
  8. Hak persillen groft.
  9. Smag sovsen til med salt og peber, og tilsæt persillen.
  10. Tag gryden af varmen.
  11. Servér paneret flæsk med broccoli, kartofler og persille sovs.
Velbekomme!

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!