Nogle kan synes, det er uoverskueligt, at skulle stå og kokkerere det helt store sunde måltid på en travl hverdagsaften. Men der er heldigvis en masse tips til, hvordan man kan gøre madlavningen sjovere og nemmere, så man samtidigt heller ikke bliver alt for fristet af lette og usunde løsninger.

Først og fremmest kan du gøre det er lave mad til at være mere underholdende, så det ikke virker så demotiverende at skulle stå ude i køkkenet og lave mad, når du kommer træt hjem fra arbejde.

Mange kan have glæde af musik under madlavningen. Du har måske ikke brugt musik i køkkenet før eller tænkt, hvilken glæde det kan frembringe, men en højtaler kan faktisk være en god investering til køkkenet for at gøre det nemmere at lokke sig selv derud. Der er også andet billigt mobil tilbehør, der kan være til gavn for dig under madlavningen og hurtigt gøre det nemt at blive underholdt under madlavningen, så du ikke skal røre rundt i risottoen i 20 minutter, imens du kigger ud i luften.

Mobilen bliver også ofte brugt til andet ude i køkkenet end bare musik for eksempel til at læse sine madopskrifter, da ikke alle har de store kogebøger liggende. Nogle kan dog godt være lidt sarte med deres telefon og ikke særlig begejstret for, at den ligger i køkkenet og flyder, imens man har pander og gryder i gang. Der er heldigvis altid billige mobil covers og andet tilbehør til mobilen, der kan hjælpe i sådan nogle situationer, og som kan forbedre sikkerheden for din telefon.

Jo nemmere, jo bedre

Da vi jo lever i den digitale verden, er der heldigvis en masse apps, som kan hjælpe dig og gøre hele processen – fra indkøb til det færdige måltid – en del nemmere. Det kan være, at du mangler inspiration til dagens middag, eller at du har svært ved at skelne de sunde madvarer fra de usunde i supermarkedet. Der er også apps, der hjælper dig med at selve indkøbsturen og gør den mere overskuelig med en god indkøbsliste.
Der er mange apps, endda flere end man lige tror, der kan hjælpe en før og under madlavning – så det er bare om at komme i gang og lede efter den rigtige app til lige netop dig.

Hop over hvor gærdet er lavest en gang i mellem

En gang i mellem kan man dog være tilbøjelig til at tage den nemme løsning med en tur på restaurant eller spise hjemme med noget lækker take away mad. Herved behøver man ikke bruge sin aften ude i køkkenet men kan i stedet slappe af i sofaen, og nyde man har fri.

Selvom pizza eller noget kinesisk mad med på farten kan være meget fristende, kan man lige så godt udnytte opblomstringen af sunde take away steder, der efterhånden findes overalt.

Om det så er i København eller take away i Silkeborg, man leder efter, er der altid en masse alternativer. Mange forbinder dog take away med noget usundt, men det behøver det på ingen måde at være.
Der er blandt andet Jensens Bøfhus, der jo nok er mest kendt for deres bøffer, som er et af de steder, der tilbyder sund take away. Det er bare et af de mange steder, der tilbyder sund mad på farten.

Der er altså flere måder, hvorpå man kan gøre det sjovt og nemt for sig selv at lave sund mad. Take away kan dog være praktisk for mange en gang i mellem, hvis man på ingen måde kan overskue dagens madlavning og indkøb men samtidigt vil spise sundt og godt samt holde den sunde livsstil.