Ovnbagte jordskokker kan serveres som en selvstændig buffetret, en frokostret eller som lækkert tilbehør til stegte retter. Vi havde en rest pestokylling, som vi spiste de dejlige ovnbagte jordskokker til.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 200 g cherrytomater
- 1 spsk. tørret merian
- 200 g rødløg
- 750 g jordskokker
- 1-2 spsk. citronsaft
- 1-2 tsk. chiliflager
- 15-20 fed hvidløg
- Oliespray
- Lidt frisk mynte
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes ovnbagte jordskokker
- Tænd ovnen på 190° C.
- Børst og skrub jordskokkerne helt rene, og fjern evt. mørke pletter og ”knaster”.
- Skær jordskokkerne i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen, og læg dem i et ovnfast fad, der er sprayet med lidt olie.
- Dryp med saften af ½ citron.
- Skær rødløgene i både, og læg dem ned mellem jordskokkerne.
- Spray med lidt mere olie.
- Drys salt, peber, merian og chiliflager over.
- Læg hvidløgsfeddene ned mellem jordskokker og rødløg.
- Sæt fadet i ovn i 10-15 minutter.
- Læg cherrytomaterne ned mellem jordskokker, hvid- og rødløg.
- Sæt fadet i ovnen endnu 15-20 minutter – eller til jordskokkerne er møre, men stadig med en smule bid.
- Servér de ovnbagte jordskokker til stegte retter eller som en ret på buffeten.
- Pynt med lidt frisk mynte.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 960/229 - Energifordeling:
Protein: 12 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 67 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 309/74
Protein: 2 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Forfatter 



Based on 1 Review(s)
Ovnbagte jordskokker
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse