Selvstændig buffetret eller frokostret eller lækkert tilbehør til stegte retter. Vi havde en rest pestokylling, som vi spiste de dejlige ovnbagte jordskokker til.
  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    960/229
  • Energifordeling:
    Protein: 12 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 67 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 309/74
    Protein: 2 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 200 g cherrytomater
  • 1 spsk. tørret merian
  • 200 g rødløg
  • 750 g jordskokker
  • 1-2 spsk. citronsaft
  • 1-2 tsk. chiliflager
  • 15-20 fed hvidløg
  • Oliespray
  • Lidt frisk mynte
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ovnbagte jordskokker:

  1. Tænd ovnen på 190° C.
  2. Børst og skrub jordskokkerne helt rene, og fjern evt. mørke pletter og ”knaster”.
  3. Skær jordskokkerne i halve eller kvarte, afhængig af størrelsen, og læg dem i et ovnfast fad, der er sprayet med lidt olie.
  4. Dryp med saften af ½ citron.
  5. Skær rødløgene i både, og læg dem ned mellem jordskokkerne.
  6. Spray med lidt mere olie.
  7. Drys salt, peber, merian og chiliflager over.
  8. Læg hvidløgsfeddene ned mellem jordskokker og rødløg.
  9. Sæt fadet i ovn i 10-15 minutter.
  10. Læg cherrytomaterne ned mellem jordskokker, hvid- og rødløg.
  11. Sæt fadet i ovnen endnu 15-20 minutter – eller til jordskokkerne er møre, men stadig med en smule bid.
  12. Servér de ovnbagte jordskokker til stegte retter eller som en ret på buffeten.
  13. Pynt med lidt frisk mynte.

Dommen:

Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!