Laks er en taknemlig fisk. Den smager bare godt, om du steger, griller, koger, røger, bager eller damper den. Og så er den sund. Her får du en opskrift på dampet laks med tomatkompot og grønne asparges.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g laksefilet med skind
  • 20 cherrytomater
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Frisk timian
  • Frisk mynte
  • 1 laurbærblad
  • 1 tsk. olie

Tilbehør

  • 250 g grønne asparges
  • 800 g kartofler
  • 200 g ciabattabrød

Sådan tilberedes laks med tomatkompot og grønne asparges

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Halver cherrytomaterne og sauter dem sammen med lidt hakket timian, presset hvidløg samt salt og peber i rygende varm olie i ca. 4 minutter.
  3. Skær laksen i 4 stykker, hvis den ikke allerede er det.
  4. Hæld så meget vand i en dyb pande, at det kan dække ca. 1/3 af laksen på det tykkeste sted.
  5. Tilsæt salt og laurbærblad.
  6. Læg laksestykkerne i panden med skindsiden opad. Bring vandet i kog. Skru ned for varmen, og damp/kog laksen i ca. 8-10 minutter.
  7. Fjern den nederste, træede del på aspargeserne ved at brække dem af.
  8. Skyl aspargeserne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 3 minutter.
  9. Pil løget, og skær det i tynde ringe, og fordel over tomatkompotten.
  10. Fjern skindet på laksen, og pynt med lidt tyndstrimlet mynte.
  11. Servér den færdige laks med alt tilbehøret og en skive ciabattabrød til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja, laksen
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2213/527
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    468/111
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 13 g

Andre opskrifter med mynte

Pip på dåse med kartoffelsalat

Pip på dåse med kartoffelsalat

Melondrik

Melondrik

Minisandwich med rejer og ærter

Minisandwich med rejer og ærter

Græskarsuppe med kokosmælk samt sprøde kikærter

Græskarsuppe med kokosmælk samt sprøde kikærter

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Laks med tomatkompot og grønne asparges
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)