Vil du gerne leve et sundt liv? Vil du gerne gøre det for dig selv og ikke for andre? I denne artikel sætter vi fokus på sundhed, men ikke i den klassiske forstand, hvor kost og træning typisk er centralt. I denne artikel giver vi dig inspiration til, hvordan du bliver dig glad og sund, uden at tænke på om det nu også er det rigtige du spiser. Læs mere her og bliv inspireret til en sund livsstil, hvor du slapper af i dig selv.

Vejen til sundhed går, ligesom med kærlighed, mange gange gennem maven. Det er dog ikke den af sundheden, vil ønsker at fokusere på med denne artikel.

Madglad eller madglæde?

Der er mange måder at være sund på, en af dem er hvad du spiser. Man kan gå på mange forskellige kure, og man kan undgå hvidt brød og sukker. Dog er det vigtigst, at man spiser med måde, så ens kostvaner ikke bliver fanatiske.

Hvis du har et mål for din krop, som for eksempel vægttab eller muskelopbygning, så kan det være en idé med en kostplan. Du kan få lavet en kostplan af en diætist eller en personlig træner, som udarbejder en kostplan efter dine behov, og samtidig opnår du dit formål med kosten. Livet skal ikke leves på kur, men som en naturlig balance. På den måde kan du beholde de usunde ting, du holder aller mest af, samtidig med at du lever sundere generelt.

Husk at koble af

Det er altid vigtigt at koble af, og ikke tænke så meget på hverdagens stress og arbejde. Derfor er det vigtigt at koble af med en ferie. Du kan med ferie slappe helt af, og samtidig opleve nye og spændende steder. Der er mange destinationer, som du med fordel kan tage til, for at slappe af. Husk på, at det ikke er et spørgsmål om, hvor du tager hen, men mere om, hvad du foretager dig.

Du kan tage en smuttur til i alperne, hvis du har brug for at slappe af og se nye de flotte omgivelser og den friske luft. Her kan man gå lange ture i flotte omgivelser i bjergkæden. Det tage kun 3 timer, at flyve ned til de lufthavne, som ligge tættest på bjergkæden. Derfor er muligt at tage en en forlænget weekend i alperne, for at stresse af, uden at skulle tænke over de store logiske udfordringer.

Tag en ferietur til Italien

Hvis du har brug for lidt flere dage til at koble af, så kan du belejlighedsvis tage lidt længere sydpå og besøge støvlelandet. I Italien kan du slappe af, alt i mens du nyder den italiensk mad i solen med et glas vin i den ene hånd. Her finder du mange lækre vine fra Italien.

I Italien kan du og dine medrejsende leje en feriebolig, i alt fra det nordlige Italien oppe ved alperne til det fredelige Toscana med vinmarkerne, ned til det sydlige Italien ved Sicilien og Sardinien. Tag på ferie til Italien i en uge og få koblet helt af.

Hvis der er brug for en længere tur, så kan du fx tage til Bali, og lave yoga og meditation. Indoneserne er gode til at tage sig tid til sanselighed. Hovedparten er indbyggerne på Bali er Buddhister, hvorfor religionen er afspejlet i kulturen ved netop taksigelse, sanselighed og menneskelighed.

Du skal føle dig tilpas

Når man taler om sundhed, er det fysiske og det psykiske de to store hovedkomponenter i denne ligning. Derfor skal man tage sig af begge dele og både pleje krop og sind. Der er dog steder, hvor disse naturligt overlapper – også negativt.

Der er nogle ting, som selv ikke motion og sindspleje kan komme udenom. Disse ting har typisk med udseendet at gøre. Derfor er noget du kan gøre for din generelle sundhed at investere i dit eget velbefindende – fx ved at ”fikse” de skavanker, som irriterer dig. Hvis du fx ikke er tilfreds med dine bryster, så kan plastikkirurgi måske være en løsning, hvis du bare gerne vil have et mindre brystløft efter graviditeten eller andet. Hvis et indgreb er løsningen for dig, er dette vel et lille beløb at betale, for et langt og sundt liv.

Tak fordi du læste med her. Jeg håber, du fik mere viden til, hvordan du lever et sundt liv med dig selv i fokus.