Julen vil for langt de fleste familier næsten altid være en stresset tid. Man går en uoverskuelig og rodet tid i møde, hvor traditioner skal holdes fast i samtidig med, at der skal føres nyt til juletidens vaner. Der skal gøres op med de dårlige vaner og skabes nye gode. Èn ting der for de flestes vedkommende ikke kan ændres på er maden juleaften. Julemenuen er en fast del af højtiden, og julemåltidet er for mange noget af det vigtigste ved juleaften. Maden består af minder og gamle traditioner – det kan dog i langt de fleste tilfælde være en meget stressende proces at skulle lave maden på en dag, der gerne skulle nydes i familiens samvær.  

Alt det med julemenuens fremstilling og tilberedelse kan virke en anelse vanskeligt og tidskrævende, derfor kan noget så overskueligt og nemt som julemad ud af huset spille en afgørende faktor for stressniveauet på juledag. Det kan være en gamechanger, der pludseligt vil skabe masser af mulighed for kvalitetstid med familien. Afhent blot julemaden nogle timer før aftensmad og oplev hvordan den pressede situation i køkkenet let bliver til fortidens julevane, der skal gøres op med. 

Julemenuen som vi kender den 

Overvejer du også at bestille din julemad hos professionelle, er du langt fra den eneste. Det er blevet en populær løsning hos danskerne at give ansvaret for aftensmaden til juleaften til folk med erfaring inden for madbranchen. Ønsker du at prøve denne oplagte mulighed for lækker og nem julemad, kan det være nu, du skal slå til. 

Menuen ved juleaften består af en lækkert mør andesteg samt hvide og brunede kartofler. Hertil den klassiske og velkendte brune sauce – og masser af dette selvfølgelig. Derudover en lækker hjemmelavet rødkål. Til dessert vil der blive lavet risalamande med kirsebærsauce. Ønskes der en hel mandel i serveringen af risalamande bør man være opmærksom på, at der selv skal sørges for lige netop dette. Bortset fra det er alt andet lavet på forhånd. Klar til at blive serveret lige efter afhentning. 

Hvorfor mad ud af huset på juleaften? 

Mange oplever at tilbringe oceaner af tid i køkkenet allerede dage før juleaften. Især på dagen, der skulle bruges i samvær med familie og venner, står mange i køkkenet for at forberede og lave maden, der skal serveres om aftenen. Herefter bliver der også ofte brugt flere timer i køkkenet efter aftensmad. Der kan altså hurtigt blive fjernet fokus fra det vigtigste – nemlig hygge og gode stunder med dem man elsker.  

Hvis du drømmer om at kunne tilbringe mere tid med dine gæster ved næste juleaften, kan det derfor være, at du skal se lidt nærmere på tilbuddet om julemad ud af huset. Dette gør både aftensmaden nemmere og knap så tidskrævende. Herudover vil du også være garanteret en høj kvalitet af lækker mad. Julemaden skal blot afhentes enten den 23. eller 24. december mellem klokken 09.00 og 10.00. Herefter har du sikret dig og hele den familie et lækkert tilberedt julemåltid, der vil være grundlaget for flere nye minder nu da tiden ikke bruges i et køkken.