En almindelig hakkebøf med bearnaise og andet godt tilbehør, og så er der hurtig og nem mad til en lørdag aften. Virkeligt lækkert.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 400 g mager oksefars
- 1 brev Queen bearnaisesauce – Knorr kan selvfølgelig også bruges, men det er federe
- Evt. bearnaiseessens
- 2½ dl minimælk
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 500 g frosne pommes frites, 4 %
- 300 g sukkerærter
- 250 g grønne asparges
- 9 cherrytomater
Hakkebøf med bearnaise – opskrift:
- Varm ovnen op til 225° C.
- Steg pommes fritene, til de har taget farve, og er blevet sprøde – ca. 20 minutter. Drys med salt.
- Form farsen til 3 bøffer.
- Steg dem på en tør pande – ca. 4 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
- Kog sukkerærterne i let saltet vand, til de er møre.
- Skær den nederste tredjedel af aspargeserne, og blancher aspargeserne.
- Pisk bearnaisepulveret i mælken, kog op, og lad sovsen koge 1 minuts tid. Smag evt. til med bearnaiseessens.
- Servér bøffen med bearnaise med kolde cherrytomater og det øvrige tilbehør til.
Vil du hellere have brun sovs til din bøf, kan du finde opskriften her. Men skal der brun sovs til, skal der også bløde løg til.
Pil 3 store løg, og skær dem i skiver på ca. 6-8 mm i tykkelsen. Kom skiverne på en pande med non stick-belægning, og lad dem stå ved middel varme i ca. 15-20 minutter. Vend dem indimellem, så alle skiverne får lidt farve. Kom 35-40 g smør på panden sammen med løgene, og lad det smelte. Lad det hele stå og boble i 4-5 minutter. Tilsæt 2-2½ spsk. akaciehonning, og lad løgene karamellisere i et par minutter. Drys med salt.
Har du ikke en pande med non stick-belægning, kan du komme en smule smagsneutral olie – f.eks. rapsolie – på panden inden du kommer løgskiverne på. Og så følger du bare vejledning herover.
Den perfekte hakkebøf, får du, hvis du i stedet for at skære det over i det antal bøffer, du skal have, ruller til en pølse, som du så skærer over til bøffer. På den måde bevares kødfibrenes form, og bøffen bliver dejlig mør. Stegetiden er, som ovenfor nævnt, ca. 4 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
Du kan også lave bøfferne i ovnen. De skal lige brunes først på panden. Derefter skal de have ca. 15 minutter ved 200°. Eller du kan lave dem i sous vide. Enten skal du komme dem i lynlås-pose(r) (maks. 2 i hver) og sænke dem ned i vandbadet, så vandet presser luften ud af poserne. Eller du kan give dem et svagt vakuum, så bøfferne ikke presse sammen og bliver kompakte. Varm vandet op til 56° C, og lad bøfferne tilberede i 1 time. Efterfølgende skal de brunes af på panden i rigeligt smør.
Vil du spare lidt på kalorierne, kan du lave bøf Lindstrøm i stedet for. Det er en bøf fyldt med lækre sager.
Du ved godt, at hakket oksekød fås med forskellige fedtprocenter.
Skal du lave en rigtig god bøf, kan det anbefales at vælge hakket kød med en middel fedtprocent (10-15 %). Skal du lave kødsovs, forloren hare eller lignende, så kan du nøjes med en lav fedtprocent (5-10 %). Hakket kød med en høj fedtprocent har et højt svind, fordi fedtet smelter af, og bør derfor ikke anvendes til retter, hvor fedtet er en del af retten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1795/427 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 22 %
Kulhydrat: 49 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 422/100
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Trackbacks/Pingbacks