Stegt flæsk med persillesovs og nye kartofler, så er lykken gjort. Hvis flæsket steges i ovnen, undgås fedtsprøjt ud over komfur, væg, gulv og tøj.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 450 g svinebryst, stegestykke i skiver
- 2 dl minimælk
- 3½ dl grønsagsbouillon (terning + vand)
- 2 spsk. majsstivelse
- 1 bdt. persille (ca. 25 g)
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g nye kartofler
- 1 broccoli
- 400 g sukkerærter
Sådan tilberedes stegt flæsk med persillesovs
- Varm ovnen op til 250° C.
- Bank evt. flæsket let med hånden.
- Drys med salt og peber, og læg det i en bradepande beklædt med bagepapir, og sæt det midt i ovnen i ca. 30 minutter.
- Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde med så meget vand, at det lige dækker.
- Tilsæt salt.
- Kog kartoflerne, til de er møre.
- Skyl broccolien, skær det grove af stokken væk.
- Del broccolien i buketter.
- Kom broccoli og sukkerærter i en gryde med så meget vand, at det dækker.
- Tilsæt salt, og kog ved svag varme, til grøntsagerne er møre.
- Kog mælk og bouillon op, og jævn med majsstivelse udrørt i ca. ½ dl koldt vand.
- Lad sovsen koge et minuts tid.
- Smag til med salt og peber.
- Hak persillen groft, og tilsæt den.
- Servér stegt flæsk med persillesovs sammen med de kogte kartofler.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2001/476 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 345/82
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegt flæsk med persillesovs
Forfatter
Bete
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on
Stegt flæsk ER og bliver et hit!
Prøv evt. at sprænge flæsken før stegning – det gør det bestemt ikke dårligere: http://gastromand.dk/hjemmelavet-stegt-flaesk-med-persillesovs/ 🙂