Kål i karry er en dejlig mættende ret. Rut gerne lidt med karryen, hvis det er en meget mild karry, der er i krydderiskabet.
Hvis du og din familie elsker kål, og det oven i købet er sæson for kål, så er det bare om at udnytte det. Kål kan laves på et hav af måder, det smager lækkert – hvis man kan lide det, selvfølgelig – og det er smækfyldt med vitaminer og fibre. Og husk så, at jo mere kål I spiser, jo mere vænner maven sig til den fiberrige grøntsager, og jo mindre gas kommer der bagefter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 15 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1856/442 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 52 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 291/69
Protein: 5 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- ½ hvidkålshoved
- 500 g mager flæskefars
- 2 løg
- 4 gulerødder
- 800 g kartofler
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 spsk. mild karry
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes kål i karry:
- Svits farsen uden tilsætning af fedtstof i en stor gryde.
- Rør, til kødet skiller.
- Pil løgene, og hak dem groft.
- Lad løgene svitse med sammen med kødet i nogle minutter.
- Tilsæt karry og bouillonterning.
- Skyl hvidkål, og snit det.
- Skræl gulerødder og kartofler, og skær dem i tynde skiver.
- Kom grøntsagerne i gryden, og lad det koge lidt, hæld derefter vandet i.
- Rør godt igennem jævnligt, og lad det koge ved svag varme under låg ca. en time.
- Smag den varme kål i karry til med salt og peber, og servér.
Dommen: