Fiskesuppe med rejer ligner næsten en slags kold dessertsuppe på grund af den meget lyse farve. Men det er altså en hovedret.
Personer
Minutter
Denne suppe kan laves med mange andre slags fisk end pollack/sej – gå efter ugens tilbud, det gør vi. Det er ikke en børnevenlig suppe, dertil er der for meget sundt i 🙂
Ingredienser
- 500 g pollackfileter/sejfileter
- 200 g rejer
- 800 g kartofler
- 2 stængler bladselleri
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk. olie
- 2 l grønsagsbouillon
- 2 dl kaffefløde, 9 %
- 1 tsk. tørret estragon
- Salt
TILBEHØR:
- 6 miniflutes
Sådan tilberedes fiskesuppe med rejer:
- Pil og hak løg og hvidløg, og svits dem i en gryde i olien, uden at de tager farve.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
- Skyl og rens bladselleri, og skær dem i mindre stykker.
- Svits kartoffeltern og bladselleri sammen med løgene i nogle minutter.
- Tilsæt estragon sammen med bouillonen.
- Lade det koge ca. 25 minutter.
- Skær fisken i store tern.
- Hæld kaffefløden i gryden.
- Kog op, og skru helt ned for varmen.
- Tilsæt fisk, og lad det hele dampe i 5 minutter.
- Tilsæt rejer, og lad det dampe i yderligere 5 minutter.
- Servér med lune flutes.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1721/410 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 257/61
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Fiskesuppe med rejer
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on