Lækker i smagen, og man tænker slet ikke over, at der ikke er kød i. Spinaten får en dejlig syrlig smag, når den er i selskab med salattern.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 1 time og 10 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1638/390 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 53 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 249/59
Protein: 4 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 600 g optøet, frossen hel spinat
- 15 g stegemargarine
- 2 løg
- 2 fed hvidløg
- 3 dåser flåede tomater
- 1½ dl vand
- 1 tsk. tørret oregano
- 10 tørrede lasagneplader
- 200 g salattern, 3 %
- 100 g revet Mozzarella light 10 %
- 225 g blandet salat
- 225 g agurk
- 225 g frosne, optøede ærter
- 1 rødløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes spinatlasagne med grøn salat:
- Lad spinaten dryppe af i en sigte, og pres den fri for væde.
- Smør en bradepande – ca. 6x22x27 cm – med lidt af margarinen.
- Pil løg og hvidløg, og hak løgene.
- Lad resten af margarinen smelte i en gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg og presset hvidløg i ca. 1 minut.
- Tilsæt tomater, vand, oregano, salt og peber, og bring blandingen i kog.
- Kog den ved svag varme og uden låg i ca. 15 minutter – rør af og til.
- Kog imens lasagnepladerne i letsaltet vand i 5-7 minutter – de skal stadig have masser af bid, og lad dem dryppe af. Skil dem fra hinanden.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Del tomatsaucen i 3 portioner, og spinat, lasagneplader og salattern i hver 2 portioner.
- Læg lagvis i bradepanden tomatsauce, spinat, salattern og lasagneplader (de sidste taglagt).
- Fortsæt i nævnte rækkefølge – slut med tomatsauce.
- Drys med revet ost, og bag lasagnen i 35 minutter – dæk evt. med stanniol, hvis lasagnen bliver for mørk.
- Tag lasagne ud af ovnen, og lad den hvile tildækket i ca. 10 minutter.
- Riv/skær imens salaten i strimler, agurken i tern, og rødløg i tynde, halve skiver.
- Bland det hele i en skål sammen med ærterne.
- Servér salaten til lasagnen.