Pizza med kødsovs er en dejlig hjemmelavet pizza – også bunden. Skulle man lave en hastepizza, kunne man jo købe bunden færdig.
Personer
Minutter
Denne pizzadej er meget elastisk, og der skal rulles til. Der bliver en bradepandefuld, men har man unge mennesker i huset, så kan fire personer sagtens sætte det til livs, selvom der også er salat til.
Ingredienser
- 25 g gær
- 4 dl vand
- 1 spsk. olie
- 1½ tsk. salt
- 480 g pizzamel
- 500 g mager oksefars
- 1 stort løg
- 1 fed hvidløg
- 1 ds. tomatpasta
- 1 tsk. tørret basilikum
- 100 g revet, mager ost
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 500 g friske tomater i skiver
- ½ icebergsalat
Sådan tilberedes pizza med kødsovs
- Rør gæren ud i 3 dl lunkent vand.
- Tilsæt olie, salt og mel.
- Ælt dejen sammen.
- Stil dejen til hævning ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
- Brun kød og løg i en gryde uden fedtstof.
- Tilsæt tomatpast, og rør godt.
- Tilsæt 1 dl vand og basilikum.
- Lad sovsen simre i 10 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Slå dejen ned, og pres luften ud.
- Rul dejen tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
- Læg dejen på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Kom kødsovsen på pizzabunden.
- Drys med revet ost.
- Bag pizzaen i 15-20 minutter.
- Skyl tomater og salat.
- Skær tomaterne i skiver, og findel salaten.
- Når pizzaen er færdigbagt, pyntes den med tomatskiver og et drys salat.
- Bland resten af tomater og salat, og servér til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 30 minutter (inkl. hævning)
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2104/501 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 16 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 529/126
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 17 g
Informationer
Opskriftens navn
Pizza med kødsovs
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on