Stegt mørbradbøf med løg – tilberedt på en lidt anden måde end den gængse. Lækker, let ret både at tilberede og i maven.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1683/401 - Energifordeling:
Protein: 28 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 380/90
Protein: 3 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 250 g svinemørbrad
- 1 løg med top
- 2 tsk. honning
- 2 tsk. olie
- 1½ dl vand
- Meljævning
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 400 g nye kartofler
- Evt. tørrede eller friske krydderurter
Sådan tilberedes mørbradbøf med honningbagte løg:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skrub kartoflerne, og kom dem et ildfast fad penslet med lidt olie.
- Sæt kartoflerne i ovnen i 20-25 minutter, til de er møre.
- Vend af og til. Drys med salt og evt. krydderurter 5-6 minutter før de er færdige.
- Skyl løget, og skær det over på langs.
- Læg begge halvdele på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Smør halvdelen af honningen på den side der vender opad.
- Sæt pladen i ovnen, og bag i 7-10 minutter.
- Vend løgene, og smør resten af honningen på.
- Bag endnu 7-10 minutter.
- Fjern hinder og fedt fra mørbraden.
- Skær den ud i 4-5 cm tykke skiver.
- Læk dem på skærefladen, og tryk dem lidt med håndroden.
- Steg bøfferne i resten af olien – 3-4 minutter på hver side.
- Tag hver mørbradbøf af panden, og krydr med salt og peber.
- Kog panden af med vandet, og jævn med lidt meljævning.
- Smag til med salt og peber.
- Anret hver mørbradbøf på aflange tallerkner med honningløg, sovs og kartofler.
Velbekomme!