Lækker, cremet porresuppe. Udelad baconen, og brug grøntsagsbouillon, så er den også velegnet til vegetarer.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2023/482 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 17 %
Kulhydrat: 69 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 290/69
Protein: 2 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 3 pastinakker (ca. 600 g)
- 2 pærer
- 5 kartofler (ca. 350 g)
- 1 l hønsebouillon
- 2½ dl fløde 4 %
- 1 porre (ca. 150 g)
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 pakke kalkunbacon
- 300 g groft brød
Sådan tilberedes porresuppe med pastinak og pære:
- Skræl pastinakker, kartofler og pærer (og fjern kernehuset), og skær dem i mindre stykker.
- Hæld bouillonen i en gryde, og tilsæt pastinakker, kartofler og pærer, og kog det godt mørt.
- Rens porren, og skær den i strimler.
- Blend porresuppen med fløde, og tilsæt porre.
- Kog op, og smag til med salt og peber.
- Læg baconskiverne på en tallerken beklædt med kaffefiltre (eller andet fedtsugende papir), og sæt dem i mikroovnen, højeste effekt i 4 minutter, til de er sprøde.
- Lun brødet.
- Servér porresuppen med brød og bacon.
Husk at gemme porretop og kartoffelskræller. De kan sammen med andet “grøntsagsaffald” koges til en lækker grøntsagsbouillon. Det eneste du skal gøre, er at sørge for, at alt er skyllet og fri for jord, og så må der naturligvis ikke være råd eller andet på det. Kog det i lidt saltet vand. Tilsæt evt. et laurbærblad og nogle hele peberkorn. Du kan også komme parmesanskorper i, men så er det ikke en grøntsagsbouillon mere. Lad det koge lige så længe, du synes – gerne hele dagen – ved lavt blus. Si grøntsagerne fra, og hæld bouillonen i isterningposer. Så har du altid en “bouillonterning” til at komme i kogevandet, sovsen eller suppen.
Pæreskrog kan du bruge til en lækker kompostgele.
Har du ikke nok rester, så frys de rester ned, du har, og saml sammen, til du har nok.
Dommen:
Den opskrift må jeg kaste mig ud i, suppe er altid godt. 🙂
Hej Christina
Ja, den er også lækker. God fornøjelse og velbekomme!
//Beate