Fjæsing er måske ikke en den mest almindelige spisefisk herhjemme – den er til gengæld en delikatesse i Sydeuropa, og den smager også godt. Her med råstegte kartofler. Kan du ikke få fjæsing, så brug en anden mager fisk med skind.

Personer

Minutter

Og nej! Fjæsing er ikke giftig at spise. Det er de to forreste pigstråler mellem hovedet og rygfinnen, der er giftige at blive stukket af og en giftpig på gællelåget. Faktisk er fjæsingen Nordeuropas giftigste fisk, men altså ikke at spise.

Ingredienser

  • 400 g fjæsingfilet med skind
  • 50 g kalmata oliven
  • ¼ tsk. tørrede chiliflager
  • ½ bdt. bredbladet persille
  • 600-700 g kartofler – gerne små
  • 1 spsk. stegemargarine
  • 2 dl hvidvin
  • ½ fiskebouillonterning
  • ½ spsk. majsstivelse
  • Skallen fra ½ citron – usprøjtet naturligvis
  • 4 tsk. olivenolie
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes fjæsing og råstegte kartofler

  1. Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem evt. over, hvis de er store, så alle kartoflerne har samme størrelse.
  2. Varm margarine og 2 tsk. olie op på en pande, og lad det bruse af.
  3. Hæld kartoflerne i, krydr med salt og peber, og stege dem møre ved middel varme – det tager ca. 20 minutter afhængig af størrelse.
  4. Krydr med lidt groft salt inden servering.
  5. Tænd ovnen på 200° C.
  6. Hæld hvidvin, smuldret bouillonterning, majsstivelse, oliven, strimler af citronskal, chiliflager, salt og peber i et ildfast fad, og rør det godt sammen.
  7. Læg fiskefileterne oven på med skindsiden opad, og dryp med den sidste olivenolie.
  8. Sæt fisken i ovnen i ca. 15-20 minutter, til fisken er mør.
  9. Servér med hakket persille og evt. en grøn salat.

Skindet kan ikke spises! Træk det af inden servering, hvis du mener, at alt på tallerkenen skal kunne spises, ellers træk det af inden, fisken spises.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1413/336
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    435/104
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med bredbladet persille

Kalvelver med ristet polenta

Kalvelver med ristet polenta

Suppe med blandede svampe og brødcroutoner

Suppe med blandede svampe og brødcroutoner

Bønnegryde med tyrkiske börek

Bønnegryde med tyrkiske börek

Stegt andebryst med glaserede rødløg

Stegt andebryst med glaserede rødløg

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Fjæsing med råstegte kartofler
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)