Robust, mættende ret med oksekød. Mosen er bestemt anderledes, idet den er smagt til med revet citronskal. Men den er helt sikkert lækker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1965/468
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     27 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    341/81
    Protein: 4 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 650 g kartofler
  • 6 gulerødder
  • 500 g pastinakker
  • 1½ spsk. olivenolie
  • Revet skal af ½ citron
  • 400 g oksekød i tern
  • 1 rødløg
  • 4 tomater
  • 1 rød chilipeber
  • 1 forårsløg
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes oksekød med salsa og rodfrugtmos:

  1. Skur kartofler, gulerødder og pastinakker – eller skræl dem, hvis de er meget grove/beskidte – og skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i vand uden salt, ca. 15 minutter.
  2. Dup kødet med papir, og drys det med lidt salt og peber.
  3. Hak rødløget, forårsløg og chili fint, og skær tomaterne i tern.
  4. Hæld vandet fra rodfrugterne, men gem et par dl, og mos dem groft med et piskeris.
  5. Juster konsistensen med lidt af kogevandet, og smag mosen til med revet citronskal, olie, salt og peber.
  6. Brun oksekødet i 1 spsk. olie.
  7. Tilsæt løg, chili og tomater, og steg med i 5-10 minutter.
  8. Smag til med salt og peber.
  9. Servér gryden det varme oksekød med rodfrugtmosen.

Dommen:

Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny:  4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!