Robust, mættende ret med oksekød. Mosen er bestemt anderledes, idet den er smagt til med revet citronskal. Men den er helt sikkert lækker.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1965/468 - Energifordeling:
Protein: 22 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 341/81
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 650 g kartofler
- 6 gulerødder
- 500 g pastinakker
- 1½ spsk. olivenolie
- Revet skal af ½ citron
- 400 g oksekød i tern
- 1 rødløg
- 4 tomater
- 1 rød chilipeber
- 1 forårsløg
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes oksekød med salsa og rodfrugtmos:
- Skur kartofler, gulerødder og pastinakker – eller skræl dem, hvis de er meget grove/beskidte – og skær dem i mindre stykker, og kog dem helt møre i vand uden salt, ca. 15 minutter.
- Dup kødet med papir, og drys det med lidt salt og peber.
- Hak rødløget, forårsløg og chili fint, og skær tomaterne i tern.
- Hæld vandet fra rodfrugterne, men gem et par dl, og mos dem groft med et piskeris.
- Juster konsistensen med lidt af kogevandet, og smag mosen til med revet citronskal, olie, salt og peber.
- Brun oksekødet i 1 spsk. olie.
- Tilsæt løg, chili og tomater, og steg med i 5-10 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Servér gryden det varme oksekød med rodfrugtmosen.
Dommen:
- Mos rodfrugterne.
- Steg kød, løg og chili.