Savoykål er en lidt overset grøntsag. Den har en dejlig smag og er særdeles nem at arbejde med, da den ikke går så nemt i stykker.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 90 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     2180/519
  • Energifordeling:
    Protein: 27 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold
    pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     665/158
    Protein: 10 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 16 g

Ingredienser:

  • 400 g mager oksefars
  • 8 sorte oliven
  • 25 g soltørrede tomater
  • 2-3 spsk. frisk basilikum
  • Skallen af 1 usprøjtet citron
  • 150 g salattern
  • 200 g cherrytomater
  • 1½ spsk. olie
  • 1 savoykål
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 3 dl ris
  • 4 spsk. fromage frais

Sådan tilberedes dolmere af savoykål med salattern og oliven:

  1. Tænd ovnen på 190° C.
  2. Pluk så store blade af savojkålen som muligt – 4-8 stk. afhængig af størrelse.
  3. Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og kog kålbladene heri i ca. 3 minutter, til de er lige akkurat møre.
  4. Hak oliven, soltørrede tomater, basilikum og salattern groft.
  5. Riv citronskal.
  6. Bland fars, oliven, soltørrede tomater, basilikum, citronskal og salattern, og krydr med salt og peber.
  7. Fordel fyldet på midten af de 4 kålblade – evt. 2 lagt forskudt oven på hinanden, hvis de er små – og fold bladene stramt sammen omkring fyldet, og læg domerne i et ovnfast fad med lukningen nedad, så de ikke åbner sig.
  8. Halver cherrytomaterne, og fordel dem over kålrullerne.
  9. Dryp med olivenolie, og sæt savoykåldolmerne i ovnen i ca. 30 minutter.
  10. Kog risene efter anvisningen på posen.
  11. Vend fromage fraisen i risene.
  12. Servér savoykåldolmerne med ris og cherrytomater.

Velbekomme!

Fakta om varen

Savoykål kan fås hele året, men har sæson fra september til december.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!