Labskovs med indisk touch. Det er manden i huset, der sværmer for indisk mad, og det er da også lækkert.
Labskovs er nordtysk af oprindelse. Det er en ret med kogt eller stegt kød (eller fisk), skåret i terninger, brunet med løg, overhældt med suppe og kogt med ituskårne (eller mosede) kartofler og krydderier, som så er med til at jævne retten.
Sambar er oprindeligt en linseret, men der er ikke linser i denne. Til gengæld er den krydret med et Sambar krydderi, som kan købes i assorterede dagligvarebutikker.
Denne indisk inspirerede labskovs indeholder endda mindre fedt end den traditionelle skipperlabskovs.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 3 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1539/366 - Energifordeling:
Protein: 37 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 43 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 312/74
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat 8 g
Ingredienser:
- 4 tsk. Sambar krydderi
- 5 tomater
- 600 g kartofler
- 2 skinkeschnitzler
- 2 spsk. yoghurt naturel, 0,1 %
- 1 spsk. olie
- 1½ dl vand
- Kørvel
- Salt
Sådan tilberedes sambar tomato-labskovs med skinkeschnitzler:
- Skræl kartoflerne, skær dem i tern, og kog dem i letsaltet vand, til de er næsten møre
- Skær tomaterne i tern.
- Skær schnitzlerne i tern.
- Svits Sambar krydderi i en varm støbejernsgryde eller lignende.
- Tilsæt olien.
- Tilsæt tomattern og kød, og steg til tomaterne er møre, og kødet har taget farve.
- Tilsæt kartofler vand, og lad det hele simre til kødet er mørt, og kartoflerne har “jævnet” retten.
- Smag til med salt.
- Servér med en klat yoghurt og friskhakket kørvel.
Dommen: