Wok med kylling kan tilberedes med mange andre lækre ingredienser som her med bl.a. rabarber og med en skyrdressing til. Og wokmad er næsten altid hurtig mad.

Personer

Minutter

Rabarber smager lækkert varme, kolde eller lune. Som tilbehør, som hovedingrediens eller blot som en del af hele retten. De har kort sæson, så det er bare med at nyde dem, nu de er her.

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 1½ spsk. flydende honning
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 250 g tørrede fuldkornsnudler
  • 4 tsk. rapsolie
  • 400 g kyllingebrystfileter
  • 6 gulerødder
  • 1 spsk. risvinseddike
  • 100 g babyspinatblade
  • Salt

Tilbehør

  • 2 dl skyr, 0,2 %
  • 2 tsk. sennep
  • 1 spsk. flydende honning
  • 1 bdt. dild
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes wok med kylling, rabarber og skyrdressing:

  1. Skyl og hak dilden, og bland den i skyren.
  2. Smag til med sennep, honning, salt og peber.
  3. Stil skyrdressingen koldt, til den skal serveres.
  4. Skær rabarberne i korte stykker, og vend dem sammen med honning og spidskommen i en plastikpose egnet til madvarer.
  5. Lad det trække i ca. 10 minutter ved stuetemperatur.
  6. Kom nudlerne i en stor gryde med kogende vand, tilsat et par tsk. salt, i 3-4 minutter, til de er møre uden at være bløde. Rør jævnligt i gryden.
  7. Lad nudlerne dryppe af i et dørslag.
  8. Skær kyllingebrystfileterne i store tern.
  9. Varm wokken godt op.
  10. Kom 2 tsk. af olien i wokken, og steg kyllingekødet i ca. 4-5 minutter afhængig af størrelsen.
  11. Skræl gulerødderne, og flæk dem.
  12. Tag kødet op af wokken.
  13. Varm resten af olien, og steg gulerødderne i ca. 2 minutter.
  14. Tilsæt rabarber med honning, risvineddiken og lidt salt, og steg i yderligere ca. 2 minutter.
  15. Kom kødet tilbage i wokken sammen med de kogte nudler og skyllet spinat.
  16. Vend hurtigt rundt, og servér med skyrdressingen.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1556/370
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    363/87
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med rabarber

Grillet flæsk med grillet rabarberkompot og restebugursalat

Grillet flæsk med grillet rabarberkompot og restebugursalat

Torsk med spinatkompot, ostefritter og rabarbersovs

Torsk med spinatkompot, ostefritter og rabarbersovs

Rabarbergrød

Rabarbergrød

Grillet rabarberkompot

Grillet rabarberkompot

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Wok med kylling, rabarber og skyrdressing
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)