Hører du til dem, der synes vegetariske gryderetter er kedelige, og de ligesom mangler noget, så prøv at pifte dem op med en klat skyr. Det giver retten fylde og smag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
- KJ/Kcal: 2242/534
- Energifordeling:
- Protein: 19 %
- Fedt: 15 %
- Kulhydrat: 66 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
- KJ/Kcal: 335/80
- Protein: 4 g
- Fedt: 1 g
- Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 25 g smør
- 230 g blomkål – det behøver ikke være lilla, som det vi brugte
- 1 stilk bladselleri
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 dåser flåede tomater
- 2½ vand
- 200 g pasta – gerne fuldkorns – vi brugte små makaroni
- 340 g frosne majskerner
- 1 dåse bønner i chilisauce
- 1 dl friske basilikumblade
- 1⁄4 tsk. chilipulver
- 2 dl skyr 0,2 %
- 1 spsk. grovkornet sennep
- 1 spsk. honning
- Lidt basilikum til pynt
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes vegetarisk gryde med pasta og skyr:
- Skær eller bræk blomkål ud i små buketter.
- Hak løget fint.
- Skær bladselleri i fine skiver.
- Skær de skrællede gulerødder i mindre stykker.
- Hak basilikumbladene fint.
- Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løg, bladselleri og gulerødder i ca. 1 minut.
- Tilsæt tomater, bønner i chili, vand og lidt salt.
- Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 10-15 minutter – tilsæt pastaen, når der er det antal minutter tilbage, som pastaen skal koge i efter anvisningen på posen – rør af og til.
- Rør imens en dressing af skyr, sennep og honning, og smag til.
- Tilsæt majs, blomkål, basilikum og chilipulver til grøntsagsgryden.
- Varm godt igennem, og smag til.
- Servér i skåle med en klat skyr på toppen, og pynt med basilikum.
Hvis du får uventede gæster til middag, så servér med groft brød, så er der til et par munde mere.