Nemt lavet fiskeret. Alt i et fad … næsten, for risene skal jo lige koges for sig. Brug friske råvarer, det giver masser af smag til retten.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1932/460
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt: 13 %
    Kulhydrat:
     58 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     751/180
    Protein: 13 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 25 g

Ingredienser:

  • Olivenolie
  • 400 g langefilet
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 15 friske basilikumblade
  • 10 cherrytomater
  • 2 fed hvidløg

Tilbehør:

  • Friske basilikumblade
  • 320 g jasminris

Lange i italiensk selskab er en nem fiskeret, sådan tilberedes den:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Tænd ovnen på 200° C.
  3. Skær langen i passende stykker.
  4. Pensl eller spray et ovnfast fad med en god olivenolie, og læg fiskene heri.
  5. Drys med lidt salt og peber.
  6. Skær mozzarellaen i tynde skiver, og læg dem henover fisken.
  7. Skyl basilikumbladene, og læg dem oven på mozzarellaen i et tyndt lag.
  8. Skær cherrytomaterne i halve, og læg dem i et fint lag over basilikummen.
  9. Drys med lidt salt.
  10. Pres hvidløgsfeddene ud over retten
  11. Sæt fadet i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  12. Server med de kogte ris.

Meningerne om denne nemme fiskeret var lidt varierende. Den kvindelige halvdel (2) af selskabet syntes, retten var middelmådig, mens den mandlige halvdel (selvsagt også 2), syntes den smagte rigtig godt på en skala fra 1 til 10.

Dommen:

Natascha: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Filip: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises

Samlet:

4 point ud 5
Helt sikkert en ”gemmer”