Hvad er vegansk kødsovs? Jeg har aldrig helt forstået, hvordan en kødsovs kan være vegansk eller uden kød for den sags skyld. For så er det jo ikke en KØDsovs mere. Så er det bare en sovs. Men det vil også skabe forvirring, hvis vi kaldte retten for svampesovs – da det er svampe der er mest af i – for svampesovs er jo en sovs eller sauce med svampe i, som serveres som tilbehør. Måske vi kan kalde den millionsvampesovs. Ligesom i millionbøf.

Personer

Minutter

Jeg har serveret vegansk kødsovs – altså lavet efter denne opskrift på kødsovs uden kød – til en person, som ikke bryder sig om nødder. Men ned røg den. Og den smagte dejligt, syntes hun. Det synes jeg også. Jeg mangler ikke kød i denne ret.

Ingredienser

  • 250 g svampe
  • 75 g valnøddekerner
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stor gulerod – ca. 90 g
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 stilk bladselleri
  • 3 spsk. tomatpuré
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 dl vand – evt. mere, hvis sovsen bliver for tyk
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 knsp. røget paprika
  • 1 laurbærblad
  • ¾ dl rødvin
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 300 g tørret pasta

Sådan tilberedes vegansk kødsovs – kødsovs uden kød

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, så det passer med tiden, hvor sovsen er færdig.
  2. Børst svampene rene for jord, og hak dem meget grundigt – nærmest som hakket kød.
  3. Rist dem af i en varm sautérpande – uden fedtstof – til alt vandet er fordampet. Det tager ca. 10 minutters tid.
  4. Hak imens valnøddekernerne fint – ca. 2-3 mm stykker.
  5. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
  6. Skræl guleroden, og hak også den fint.
  7. Skyl peberfrugten, halvér den, fjern stilk, kerner og stand, og hak frugtkødet fint.
  8. Skyl bladselleristilken, og hak også den fint.
  9. Tag svampene af panden, når alt vandet er fordampet.
  10. Rist løgene, til de er blanke.
  11. Tilsæt hvidløgene, og lad dem stege med et par minutter.
  12. Tilsæt gulerod og selleri, og lad det hele stege et par minutter mere.
  13. Tag alt af panden, og rist til sidst peberfrugterne – de må gerne blive lidt brankede i kanterne.
  14. Svits tomatpuréen af, og tilsæt herefter alle grøntsagerne, valnødder, vand, grøntsagsbouillon, sojasauce, røget paprika, laurbærblad, rødvin og lidt friskkværnet peber.
  15. Lad nu din kødsovs uden kød simre under låg. Vegansk kødsovs skal simre i minimum 20 minutter. Tilsæt mere vand om nødvendigt.
  16. Smag til med salt – eller sojasauce – og peber.
  17. Servér med kogt pasta.

Hvis du lader din veganske kødsovs simre endnu længere end 20 minutter, får du en mere intens smag. Men husk at spæde op med mere vand om nødvendigt. Synes du din veganske kødsovs er for tynd, så lad den simre uden låg, så den kan koge mere ind.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2087/497
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    503/120
    Protein: 4 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 17 g

Andre opskrifter på kødsovs

Kartoffelkødsovs

Kartoffelkødsovs

Pasta og kødsovs uden kød

Pasta og kødsovs uden kød

Kødsovs med majs og champignoner

Kødsovs med majs og champignoner

Spaghetti og kødsovs med kaffe

Spaghetti og kødsovs med kaffe

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Vegansk kødsovs
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)