Et lækkert alternativ til den sædvanlige pasta med kødsovs. En ret med både kartofler og ris! Kartoflerne gør retten frisk i smagen.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1946/436
  • Energifordeling:
    Fedt: 6 %
    Kulhydrat: 68 %
    Protein: 26 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 347/83
    Fedt: 1 g
    Kulhydrat: 13 g
    Protein: 5 g

Ingredienser:

  • 500 g mager oksefars
  • 2 porrer
  • 1 ds. tomatpasta (140 g)
  • 1 liter oksebouillon
  • 50 g ris
  • 500 g kartofler
  • 100 g hytteost (3 %)
  • 3 tsk. paprika
  • 2 løg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 6 stk. groft, hvidt brød!

Sådan tilberedes kartoffelkødsovs:

  1. Kog bouillonen op i en gryde, og kog risene heri i 10 minutter.
  2. Skræl kartoflerne, og riv dem groft.
  3. Brun farsen uden tilsætning af fedtstof.
  4. Hak løg, og snit porrerne fint, og tilsæt begge dele, og lad det svitse lidt.
  5. Tilsæt paprika, og lad det svitse med.
  6. Rør tomatpasta og hytteost i.
  7. Bland ris, bouillon og de revne kartofler i.
  8. Lad retten simre 5 minutter under omrøring.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Servér med groft hvidt brød – evt. varmet i ovn.

Dommen:

Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!