Dejlig sommerlig suppe, som smager forfriskende både kold og varm. Er velegnet til forret eller på buffeten.
- Kategori: Forret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 601/143 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 168/40
Protein: 1 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 6 g
Ingredienser:
- 1 løg
- 1 bagekartoffel
- ½ spsk. olivenolie
- 1 l hønsebouillon (eller grønsagsbouillon)
- 1 bdt. brøndkarse
- 1 spsk. hvid balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 skiver sandwichrugbrød
- 1 fed hvidløg
- ½ spsk. olivenolie
Sådan tilberedes suppe med brøndkarse og croutoner:
- Pil løget, og skær det i tynde skiver.
- Skræl kartoflen, og skær den i tern.
- Varm olien, og svits løgene kort.
- Tilsæt kartoffeltern og bouillon, og lad suppen simre, til kartoffelternene er møre – ca. 15 minutter.
- Tilsæt brøndkarse (gem lidt til pynt), og blend suppen.
- Smag suppen til med balsamico, salt og peber.
- Rist brødet hårdt, skær skorpen af, og gnid brødet med et overskåret fed hvidløg.
- Skær brødet i tern, og dryp med lidt olie.
- Servér suppen med brødcroutonerne og lidt frisk brøndkarse.
Dommen:
Elisabeth: Tjah, det kan vel godt spises
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Skær løget i ringe.
- Skær kartoflerne i tern.
- Kog suppen, til kartoffelternene er møre.
- Tilsæt brøndkarse.
- Rist brødet hårdt.