Mild og cremet sauce, lækker smag, nemt at tilberede. Eneste gene er, at bliver det bliver hurtigt koldt pga. den kolde – men lækre – sauce.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1790/426
  • Energifordeling:
    Protein: 39 %
    Fedt: 22 %
    Kulhydrat:
     39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     506/120
    Protein: 12 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 2 ds. tun i vand
  • 200 g friskost pikant light
  • 1½ dl græsk yoghurt, maks. 2 %
  • 1 løg
  • 3 spsk. kapers
  • 2 tsk. sød sennep
  • 500 g frisk pasta
  • 100 g ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes pasta med tunsauce:

  1. Hæld tunen til afdrypning i en sigte.
  2. Pil løget, og hak det fint.
  3. Hak kapers fint.
  4. Rør pikantosten blød med yoghurt.
  5. Tilsæt løg, kapers, sennep og lidt peber.
  6. Vend tunen i, og stil saucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  7. Kog pastaen som angivet på emballagen.
  8. Riv osten.
  9. Rør forsigtigt i tunsaucen, og smag den til med peber.
  10. Hæld pastaen til afdrypning i en sigte.
  11. Servér straks med tunsauce og revet ost til.
  12. Hak evt. lidt flere kapers til også.

Velbekomme!

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”