Culotten er også velegnet til pålæg dagen efter – hvis der er mere tilbage. Der er ikke meget arbejde i retten, den passer stort set sig selv.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2261/538 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 335/80
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- 500 g skinkeculotte
- Herbes de Provence
- 8 gulerødder
- 1 løg
- 4 porrer
- 1 persillerod
- ½ spsk. olie
- 2 dl bouillon
- 1 kg kartofler
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes skinkeculotte på rodfrugter:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Ordn gulerødder, løg, porrer og persillerod, og skær dem i store stykker.
- Svits dem i lidt olie.
- Kom dem i et ovnfast fad, og krydr med salt, peber og Herbes de Provence.
- Hæld varm bouillon ved, og dæk med folie.
- Sæt fadet i ovnen i ½ time.
- Rids overfladen på culotten.
- Varm en pande godt op, og brun kødet med fedtsiden nedad ca. 5 minutter.
- Vend, og brun hurtigt den anden side.
- Tag fadet ud af oven, og dæmp varmen til 180° C.
- Læg kødet oven på grøntsagerne, og drys med salt, peber og Herbes de Provence.
- Steg kød og grøntsager ca. en halv time, eller til kødet er færdigstegt.
- Stik forsigtigt, kødsaften skal være klar og ikke rosa. Kødet må heller ikke stege for længe, et stegetermometer skal vise 68 grader.
- Vask kartoflerne, og skær dem i både.
- Bland dem med lidt olie i et ovnfast fad.
- Sæt dem i ovnen i ½ time.
- Pak kødet ind i alufolie, og lad det hvile 15 minutter.
- Bland kartofler og de øvrige grøntsager.
- Skær kødet i tynde skiver fra et hjørne, og servér oven på grøntsagerne.
Dommen:
Louise (Elisabeths veninde): Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!