Culotten er også velegnet til pålæg dagen efter – hvis der er mere tilbage. Der er ikke meget arbejde i retten, den passer stort set sig selv.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2261/538
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 335/80
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 500 g skinkeculotte
  • Herbes de Provence
  • 8 gulerødder
  • 1 løg
  • 4 porrer
  • 1 persillerod
  • ½ spsk. olie
  • 2 dl bouillon
  • 1 kg kartofler
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes skinkeculotte på rodfrugter:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Ordn gulerødder, løg, porrer og persillerod, og skær dem i store stykker.
  3. Svits dem i lidt olie.
  4. Kom dem i et ovnfast fad, og krydr med salt, peber og Herbes de Provence.
  5. Hæld varm bouillon ved, og dæk med folie.
  6. Sæt fadet i ovnen i ½ time.
  7. Rids overfladen på culotten.
  8. Varm en pande godt op, og brun kødet med fedtsiden nedad ca. 5 minutter.
  9. Vend, og brun hurtigt den anden side.
  10. Tag fadet ud af oven, og dæmp varmen til 180° C.
  11. Læg kødet oven på grøntsagerne, og drys med salt, peber og Herbes de Provence.
  12. Steg kød og grøntsager ca. en halv time, eller til kødet er færdigstegt.
  13. Stik forsigtigt, kødsaften skal være klar og ikke rosa. Kødet må heller ikke stege for længe, et stegetermometer skal vise 68 grader.
  14. Vask kartoflerne, og skær dem i både.
  15. Bland dem med lidt olie i et ovnfast fad.
  16. Sæt dem i ovnen i ½ time.
  17. Pak kødet ind i alufolie, og lad det hvile 15 minutter.
  18. Bland kartofler og de øvrige grøntsager.
  19. Skær kødet i tynde skiver fra et hjørne, og servér oven på grøntsagerne.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Filip: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Elisabeth: 3 point ud af 5Tjah, det kan vel godt spises
Louise (Elisabeths veninde): 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!