Hver dansker skulle efter sigende smide 63 kg mad ud om året. Det er madspild, så nu skal vi have brugt nogle rester.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2150/512 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 35 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 337/80
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat 7 g
Ingredienser:
- Ca. 700 g rester fra Brændende kærlighed fra havet – f.eks. 300 g kartoffelmos, 200 g torskefilet og 200 g løgblanding og skinke
- 150 g savojkål
- 1 tsk. olivenolie
- 1 æg
- 3 dl minimælk
- 1 tsk. majsstivelse
- 50 g mager revet ost
- 1 tsk. tørret timian
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes torskegratin med savojkål og kartoffelmos:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skær fisken i mindre stykker.
- Snit savojkålen.
- Bland savojkål, løgblanding, skinke og fisk, og læg det i et ildfast fad smurt eller sprøjtet med olie.
- Rør æg, mælk, majsstivelse, revet ost, timian og salt og peber sammen til en masse, og hæld den over fiskeblandingen.
- Fordel kartoffelmosen over, og bag gratinen i ovnen i 35-40 minutter, til væden er stivnet, og kartoffelmosen har taget farve.
Dommen:
Det lyder lækkert og faktisk ikke såååå svært at lave! Men torsk er noget dyrt 🙁
Hej
Det er også rigtigt lækkert og nemt at lave. Og så får man jo brugt nogle rester. Jeg er sikker på at anden slags fisk også kan anvendes. Og savojkålen kan også erstattes af andet, f.eks. spinat.
God fornøjelse og velbekomme.
Beate
Dejligt at du har fokus på madspild – det kan vi lide!
KH
Stop Spild Af Mad