“Den sorte gryde” er efterhånden en fast “ret” på menuen i mange restauranter. Ingredienserne er så ikke så faste, for det er som regel resterne fra i går og i forgårs og sidste weekend… Og sådan kan det også være for denne ret. Brug rester af grøntsager fra hele ugen – kun de gode naturligvis – og en rest kød/bacon.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    Kj/Kcal: 2382/567
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt:
     25 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    Kj/Kcal: 367/87
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 400 g skinkekød i tern/strimler
  • 400 g gulerødder
  • 1 broccoli
  • 1 stor porre
  • 200 g pastinak
  • 800 g kartofler
  • 1 spsk. olie
  • 4 dl vand
  • Evt. 1 spsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 4 skiver rugbrød
  • 4 tsk. sennep

Sådan tilberedes den sorte kartoffelgryde:

  1. Skræl gulerødder og pastinak, og skær gulerødderne i skiver, og pastinakken i små tern.
  2. Skyl, og rens porre og broccoli, og skær porren i tykke ringe, og del broccolien i buketter.
  3. Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
  4. Brun kødet i olien, til det har taget farve.
  5. Hæld vandet ved, og tilsæt de klargjorte grøntsager. Rør rundt, til det hele er blandet godt.
  6. Bring det i kog, og lad det koge videre ved svag varme i 25-30 minutter. Hvis kartoflerne er godt melede, kan de jævne sovsen, hvis ikke så lav en jævning af majsstivelse og vand, og rør den i retten. Smag til med salt og peber.
  7. Servér retten med sennep til og en skive rugbrød.

Dommen:

Natascha:   4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: 3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny:   4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!