Denne måde at tilberede en svinekam på er genial. Den smager så fuglene synger, og den er egentlig ret simpel. Det hele i et fad – næsten – og så passer det faktisk sig selv, til maden skal serveres. Dog synes vi, at karryen i sovsen ikke rigtig hørte sig til, så den udelader vi næste gang.
Du kan selvfølgelig også vælge at dampe ærterne og servere det hele med en ganske almindelig brun sovs.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 2 timer
- Fryseegnet: Ja – dog ikke sovsen
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2313/551 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 437/104
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 10 g
Ingredienser:
- Ca. 1 kg svinekam uden svær og ben
- 1.200 g kartofler
- 1 løg
- 1½ dl grønsagsbouillon
- 1 bdt. persille
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk. revet citronskal
- 2½ dl fromage frais
- ½ tsk. karry
- 750 g ærter
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes svinekam på italiensk:
- Skræl kartofler, og pil løg, og skær begge dele i tynde skiver.
- Læg dem i et ovnfast fad, og drys med salt og peber.
- Skær rudemønster i kammens fedtlag, og gnid kødet med salt og peber.
- Læg kammen oven på kartofler og løg i en lille fordybning midt i fadet.
- Hæld bouillon ved.
- Pil og hak 2 fed hvidløg, skyl og hak persille, bland begge dele med citronskal, og kom det oven på kød og kartofler.
- Sæt fadet i ovnen, og tænd den på 180° C, og steg kødet ca. 1¾ time, til stegetermometeret viser 65° C.
- Pil og pres det sidste fed hvidløg.
- Smag fromage frais til med hvidløg, karry, salt og peber, og vend ærterne i. Når du bruger fromage frais får du en meget lettere – som i fedtfattig – sovs/dressing.
- Skær kødet i skiver, og servér med kartoflerne og den kolde sovs.
Dommen: