Vores fiskeleverandør svigtede os Trist smiley. Men fisk ville vi have, så vi drog selv til fiskehandleren. Ikke det store udvalg! Vi valgte eksotisk tungefilet… eller pangasius som de også hedder Smiley. Det blev lækkert.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    2080/495
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat:
     49 %
    Alkohol: 6 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     404/96
    Protein: 4 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 850 g små kartofler
  • 1 spsk. spidskommenfrø
  • 2 spsk. olie
  • 2 spsk. vineddike
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 rød chilipeber
  • 4 eksotisk tungefileter (pangasius)
  • 6 spsk. rugmel
  • 2 spsk. tandoori masala
  • 15 g stegemargarine
  • 200 g champignoner
  • ½ dl cognac
  • 2½ dl fløde 4 %
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør:

  • 500 g grønne asparges
  • 1 bdt. purløg
  • Flagesalt
  • Evt. lidt marineret søgræs (tang)

Sådan tilberedes pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges:

  1. Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre i usaltet vand – de må ikke koge ud.
  2. Rens champignonerne, og skær dem i mindre stykker – skær 1-2 stk. i skiver til pynt.
  3. Tænd på høj varme under en pande, og lad den blive rigtig godt varm. Rist champignonerne på den varme pande.
  4. Tilsæt cognac (tag champignonskiverne til pynt fra først), når champignonerne har fået farve.
  5. Sæt ild til dampene (husk at lukke emhætten først), og brænd spiritussen væk.
  6. Tilsæt fløden, og lad det hele koge stille og roligt ned til den rette konsistens ved lavt blus.
  7. Skyl chilipeberen, halver den på langs, fjern kernerne, og hak chilipeberen.
  8. Rist halvdelen til pynt.
  9. Bland rugmel og tandoori masala, og krydr blandingen med salt og peber.
  10. Vend fiskefileterne i blandingen.
  11. Steg fisken ca. 3 minutter på hver side i brunet margarine.
  12. Rist spidskommenfrøene i en tør støbejernsgryde, til frøene begynder at dufte.
  13. Tilsæt olien, eddiken, resten af chilien, rosmarin og kartofler.
  14. Svits til kartoflerne har taget farven – vend jævnligt.
  15. Tag kartoflerne af varmen, og klip skyllet purløg henover, og fordel det.
  16. Drys med flagesalt.
  17. Skyl aspargesene, knæk den nederste træede del af, og blancher dem i kogende, letsaltet vand.
  18. Pynt fisken med de ristede champignonskiver, chili og evt. søgræs.

Dommen:

Natascha: 4 pont ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!